Το Ford Puma γίνεται ηλεκτρικό!

Στο πλαίσιο του πλήρους εξηλεκτρισμού της Ford μέχρι το 2030, ακόμη ένα μοντέλο της γίνεται ηλεκτρικό. Ο λόγος για το Ford Puma.

Το Ford Puma θα είναι και ηλεκτρικό από το 2025. Άλλωστε, στόχος της Ford είναι μέχρι το 2030, η γκάμα της να έχει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη.

Το ηλεκτρικό Puma χρησιμοποιεί την τεχνολογία κίνησης από την ηλεκτρική έκδοση του επίσης επερχόμενου Ford Transit Courier. Η Ford ήδη από τον Απρίλιο του 2021 ανακοίνωσε το λανσάρισμα ενός επαγγελματικού οχήματος με ηλεκτρική κίνηση το 2024.

Παραδόσεις τροφίμων για καλό σκοπό… από τα αυτόνομα οχήματα της Ford

Οι εργασίες για την κατασκευή των οχημάτων θα λάβουν χώρα στην Κραιόβα της Ρουμανίας. Το τοπικό εργοστάσιο συναρμολόγησης κατασκευάζει ήδη τις εκδόσεις κινητήρων εσωτερικής καύσης των μικρών SUV μοντέλων EcoSport και Puma.

Το Ford Puma γίνεται ηλεκτρικό!

Το μέλλον του Ford Puma είναι ηλεκτρικό

Η ηλεκτρική έκδοση του Puma θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2025. Πέρα από τα πλάνα που έχει η Ford για παραγωγή αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, προς το παρόν έχει στη γκάμα της μόνο την Mustang MachE.

Το Ford Mustang Mach-E ως… περιπολικό στην Αγγλία

Σύντομα θα δούμε και το ETransit. Ένα ηλεκτρικό επαγγελματικό όχημα, βασισμένο στην πλατφόρμα MEB, της Volkswagen. Η παραγωγή του ξεκινάει στην Κολωνία το 2023.

Το CarsElectric.gr χορηγός επικοινωνίας στο Connected Vehicle Conference

abb_img
spot_img