Το 2022 φέρνει αλλαγές στα διπλώματα οδήγησης

Οι νέες ψηφιακές υπηρεσίες το 2022 φέρνουν αλλαγές για τις ταυτότητες.. αλλά και για τα διπλώματα οδήγησης. 

Καθώς ηλεκτροκίνηση εξελίσσει τον τρόπο που κινούμαστε αλλά και κινείται προς την κατεύθυνση μιας πιο «έξυπνης» αλλά και πιο βολικής συνολικά κινητικότητας, συνδέεται άμεσα, όλο και περισσότερο, με τον ψηφιακό κόσμο και με την ανάπτυξη του λογισμικού

Στην Ελλάδα, το 2022, έρχεται με μια δέσμη νέων ψηφιακών υπηρεσιών με επίκεντρο τον πολίτη που αφορούν στην ψηφιοποίηση βασικών εγγράφων όπως είναι η ταυτότητα μας καθώς και το δίπλωμα της οδήγησης.

Οι νέες εφαρμογές αναμένεται να λειτουργήσουν μέσα στο πρώτο εξάμηνο της καινούργιας χρονιάς

Όπως έχει επισημάνει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης στις προτεραιότητες της στρατηγικής του υπουργείου είναι να γίνει πιο εύκολη η ζωή των πολιτών, να χρησιμοποιηθούν απλά τεχνολογικά εργαλεία για να αλλάξει ο τρόπος που παρέχονται οι κρατικές υπηρεσίες στους πολίτες και ο τρόπος με τον οποίο αλληλεπιδρούν με το κράτος.

Οι νέες εφαρμογές αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί και να αρχίσουν να λειτουργούν το πρώτο εξάμηνο της καινούργιας χρονιάς.

Ειδικότερα, μέσα στις υπηρεσίες και τα έγγραφα που θα έχουν πλέον ηλεκτρονική μορφή  συγκαταλέγονται η ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης τα οποία θα βρίσκονται από εδώ και στο εξής στο κινητό μας.

Η εισαγωγή της ψηφιακής ταυτότητας στο κινητό τηλέφωνο δίνει την δυνατότητα στους πολίτες να αποδεικνύουν την ταυτοπροσωπία χωρίς να απαιτείται η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας και το ίδιο θα συμβαίνει και με το δίπλωμα οδήγησης.

Δημιουργία ειδικής εφαρμογής για το δίπλωμα οδήγησης εντός του 2022 

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σχεδιάζει την επέκταση αυτής της εφαρμογής ώστε να γίνεται χρήση των στοιχείων της ταυτότητά μας και για άλλες υπηρεσίες.

«Στοχεύουμε στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2022 να έχουμε το μεγαλύτερο κομμάτι αυτής της δουλειάς» δήλωσε ο κ. Πιερρακάκης.

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά και στο δίπλωμα οδήγησης υπάρχει σχεδιασμός εντός του 2022 να δημιουργηθεί μια ειδική εφαρμογή όπου θα συγκεντρώνονται στο κινητό το δίπλωμα, τα στοιχεία του αυτοκινήτου αλλά και του οδηγού.

NEWSLETTERΟι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!