Αν παραγγείλεις ένα Hummer EV σήμερα θα το έχεις σε… 17,5 χρόνια!

Τα Hummer EV έχουν ζήτηση και μάλιστα πολύ μεγάλη, όμως στη General Motors οι ρυθμοί είναι χαμηλοί και οι ανταγωνιστές καραδοκούν.

Το Hummer EV έχει κάνει πάταγο, έχοντας «κερδίσει» το αγοραστικό κοινό, καθώς ήδη περισσότεροι από 77.000 άνθρωποι το έχουν παραγγείλει. Υπενθυμίζουμε ότι το νέο ηλεκτρικό Pick-Up είναι το ντεμπούτο της General Motors στην συγκεκριμένη κατηγορία και ήδη χαίρει ιδιαίτερης δημοφιλίας.

Αργεί υπερβολικά η παραγωγή του Hummer EV

Ωστόσο, η λίστα αναμονής για την απόκτηση του ηλεκτρικού Pick-Up είναι πραγματικά τεράστια για τους υποψήφιους αγοραστές. Και αυτό γιατί η εταιρεία είναι σε θέση να κατασκευάζει μόνο 12 μονάδες ανά ημέρα! Κάτι που έχει προβληματίσει πολλούς πελάτες και τους έχει στρέψει δικαιολογημένα στην αγορά μεταχειρισμένων.

Η επιτάχυνση της παραγωγικής διαδικασίας του οχήματος είναι επιτακτική. Αφού αν συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό, όσοι το έχουν παραγγείλει ήδη μέχρι τώρα θα χρειαστούν 6.417 μέρες. Με απλά λόγια 17,5 χρόνια!

General Motors: Τρέχει και δε φτάνει με τα ηλεκτρικά Hummer!

Οι λόγοι της καθυστέρησης

Σύμφωνα με την εταιρεία, η παραγωγή ήταν πράγματι πιο αργή από το συνηθισμένο, επειδή επρόκειτο για ένα ολοκαίνουργιο όχημα κατασκευασμένο σε μια νέα πλατφόρμα. Επιπλέον, τα οχήματα που είναι στην παραγωγή χρησιμοποιούν κυψέλες μπαταριών της LG Energy Solution. Ωστόσο, από το τέλος του καλοκαιριού θα φέρουν μπαταρίες, από την μονάδα που ετοιμάζει η GM από κοινού την LG, στο Οχάιο.

Ακόμη ένας ακόμη λόγος του χαμηλού τέμπο είναι η επίτευξη της ποιότητας που θέλει η μάρκα. Και κάπως έτσι οι ιθύνοντες της GM αναφέρουν ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και ότι όλα πηγαίνουν με βάση το χρονοδιάγραμμα.

Η εξέλιξη του GMC Hummer σε ηλεκτρικό όχημα

Ο ανταγωνισμός καραδοκεί

Προφανώς, ο ανταγωνισμός βρίσκει πάτημα και… «παραμονεύει» στη γωνία για δυσαρεστημένους υποψήφιους αγοραστές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό της Ford και της Rivian, οι οποίες κατασκευάζουν παρόμοια οχήματα.

Για παράδειγμα, το F-150 Lightning και το R1T, με 150 μονάδες την ημέρα για το πρώτο, ενώ το δεύτερο ήδη μετράει 2.500 μονάδες για το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!