Ανάκληση και πάλι για την Tesla λόγω… οθόνης!

Μία δύσκολη φάση περνάει η Tesla, παρά την κυριαρχία της σε πωλήσεις, καθώς προχωράει σε -ακόμη μία- ανάκληση 130.000 οχημάτων της.

Ακόμη μία ανάκληση οχημάτων για την Tesla, η οποία δημιουργεί προβληματισμό, καθώς ανά τακτά χρονικά διαστήματα υπάρχουν αναφορές για… αστοχίες σε ορισμένα μοντέλα.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακαλεί 130.000 ηλεκτρικά οχήματα της λόγω προβλήματος στις οθόνες αφής, με τον κίνδυνο υπερθέρμανσης να ελλοχεύει. Με συνέπεια να «κολλήσουν».

Οι ανακλήσεις αφορούν τα μοντέλα Model S και Model X, κατασκευής του 2021 και 2022. Όπως επίσης και τα Model 3 και Model Y, με έτος κατασκευής το 2022.

Ένα Tesla με περιστρεφόμενη οθόνη (;)

Η ακριβής αιτία της ανάκλησης

Σχετικά με την αιτία την ανάκλησης, παρατηρήθηκε πρόβλημα στους κεντρικούς επεξεργαστές επεξεργασίας, οι οποίοι δεν κρυώνουν επαρκώς. Κάτι τέτοιο είναι πιθανό να προκαλέσει καθυστέρηση στη λειτουργία του υπολογιστή. Ακόμα και επανεκκίνηση, με αποτέλεσμα την αργή ή και «νεκρή» λειτουργία της κεντρικής οθόνης.

Ως γνωστόν η κεντρική οθόνη είναι αρκετά σημαντική για πολλές λειτουργίες του αυτοκινήτου. Προφανώς, μία βλάβη στη οθόνη, δημιουργεί κώλυμα στην κάμερα οπισθοπορείας, τη δυνατότητα ξεπαγώματος του παρμπρίζ. Αλλά και σε ενδείξεις αναφορικά με την επιλογή στο κιβώτιο ταχυτήτων.

Η Tesla διορθώνει το πρόβλημα

Από την πλευρά της η Tesla, ανακοίνωσε ότι διορθώνει το σφάλμα με ενημερώσεις του λογισμικού, οι οποίες θα φέρουν βελτίωση στη διαχείριση της θερμοκρασίας του υπολογιστή.

Και δεύτερο εργοστάσιο στη Σανγκάη για την Tesla!

Τέλος, η εταιρεία αναφέρει ότι δεν υπάρχουν καταγγελίες για ατυχήματα. Ωστόσο, οι αιτήσεις για εγγύηση που έχει λάβει είναι 59 και αφορούν το διάστημα Ιανουαρίου-Μαΐου.

Ανάκληση -και πάλι-130.000 οχημάτων της Tesla!

Περιπέτειες δίχως τέλος για την Tesla

Τα… βάσανα για την Tesla όμως έχουν και συνέχεια. Η αμερικάνικη εταιρεία πρόσφατα, αντιμετώπισε ζήτημα… προδοσίας από υπάλληλό της. Τον οποίο κατηγορεί για κλοπή και διαρροή εμπορικών μυστικών, σχετικά με τον super υπολογιστή Dojo που ετοιμάζει. Μηνύοντας τον βεβαίως για την πράξη του.

Ο υπάλληλος Alexander Yatskov, δούλευε στην εταιρεία μηχανικός θερμικών εγκαταστάσεων για μόλις τέσσερις μήνες. Τι έκανε; Σαν άλλος Τομ Κρουζ στην «Επικίνδυνη Αποστολή», αποθήκευσε εμπιστευτικές πληροφορίες για τον υπολογιστή, σύμφωνα με την Tesla. Χωρίς μάλιστα να τις επιστρέψει, όταν του ζητήθηκε.

Μεταχειρισμένα Tesla… ακριβότερα από καινούρια!

Επιπλέον, ο Yatskov φαίνεται ότι το είχε σύστημα να εξαπατάει την Tesla. Καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, παραποίησε το βιογραφικό του για να τον προσλάβουν στην αμερικάνικη μάρκα.

Τα προβλήματα τoυ αμερικάνικου κολοσσού συνεπώς, δεν έχουν σταματημό, με τους υπεύθυνους να τρέχουν και να μη φτάνουν για να τα επιλύσουν.

Η μοναδική συμβουλή που έχουμε εμείς να δώσουμε, είναι μία: Ξεμάτιασμα!

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!