Οι οδηγοί ηλεκτρικών αυτοκινήτων εμπλέκονται σε λιγότερα ατυχήματα

Οι οδηγοί ηλεκτρικών οχημάτων, επιζητώντας την εξοικονόμηση ενέργειας, τείνουν να οδηγούν με χαμηλότερα όρια ταχύτητας, κάτι που βοηθά ιδιαίτερα στη μείωση των ατυχημάτων.

Όλοι γνωρίζουμε για τη μείωση των ρύπων και της ηχορύπανσης, ωστόσο, στα υπέρ των ηλεκτρικών αυτοκίνητων έρχεται να προστεθεί ακόμα ένα.

Οι οδηγοί ηλεκτρικών οχημάτων, επιζητώντας την εξοικονόμηση ενέργειας, τείνουν να οδηγούν με χαμηλότερα όρια ταχύτητας, κάτι που βοηθά ιδιαίτερα στη μείωση των ατυχημάτων.

Περισσότερη ασφάλεια λόγω της χαμηλότερης ταχύτητας ακόμη και σε αυτοκινητόδρομους

Πιο συγκεκριμένα, οι οδηγοί ηλεκτρικών αυτοκινήτων τείνουν να διατηρούν χαμηλές ταχύτητες ακόμη και στους αυτοκινητόδρομους, προκειμένου να έχουν στη διάθεση τους την ηλεκτρική ενέργεια για μεγαλύτερο διάστημα, άρα και την αυτονομία τους.

Σύμφωνα και με τα τωρινά δεδομένα που ισχύουν για την τεχνολογία των μπαταριών των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, οι οδηγοί προτιμούν τόσο να επιταχύνουν, όσο και να φρενάρουν προοδευτικά, ώστε να εξοικονομούν την μέγιστη δυνατή ενέργεια.

Περισσότερη ασφάλεια λόγω της χαμηλότερης ταχύτητας ακόμη και σε αυτοκινητόδρομους
Περισσότερη ασφάλεια λόγω της χαμηλότερης ταχύτητας ακόμη και σε αυτοκινητόδρομους για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Βοηθούν και οι στάσεις ανεφοδιασμού

Επιπλέον, η χρήση ηλεκτρικού αυτοκινήτου φέρει πλεονεκτήματα και όσο αφορά στα μεγάλα ταξίδια, μιας και τα σχετικά μεγάλα διαλείμματα για φόρτιση κρίνονται απαραίτητα.

Σε αντίθεση με τα βενζινοκίνητα οχήματα, ο οδηγός ενός ηλεκτρικού οχήματος θα πρέπει να σταθμεύσει τουλάχιστον για μισή ώρα για να φορτίσει το αυτοκίνητο του, με αποτέλεσμα να μπορεί να συνεχίσει το ταξίδι του πιο ξεκούραστος.

Μπορεί οι χρόνοι της φόρτισης να είναι διαφορετικοί ανάλογα με τον εκάστοτε ταχυφορτιστή, σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, τα λεπτά που θα μεσολαβήσουν θα έχουν θετικό αντίκτυπο στο επίπεδο ασφαλείας της οδήγησης.

Ένα μέλλον με πιο ασφαλή οχήματα

Τέλος, ας μην ξεχνάμε ότι και ο ίδιος σχεδιασμός των ηλεκτρικών αυτοκινήτων βοηθά επίσης στα επίπεδα της ασφάλειας, καθώς ο αυξημένος αριθμός ηλεκτρικών κινητήρων που υπάρχει σε κάθε αυτοκίνητο αυξάνει και την ποιότητα της κύλισης και μειώνει τον κίνδυνο σε έναν ολισθηρό δρόμο.

Το μέλλον είναι τα αυτόνομα και ηλεκτρικά οχήματα, με μικρές περιβαλλοντολογικές επιβαρύνσεις ενώ σύμφωνα με έρευνες τα μελλοντικά αυτοκίνητα αναμένεται να είναι τέσσερις με πέντε φορές πιο ασφαλή σε σχέση με σήμερα.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!