Λιγότερα ατυχήματα για τα EVs!

Οι οδηγοί ηλεκτρικών οχημάτων, επιζητώντας την εξοικονόμηση ενέργειας, εμπλέκονται σε λιγότερα ατυχήματα, καθώς τηρούν τα όρια ταχύτητας.

Όλοι γνωρίζουμε για τη μείωση των ρύπων και της ηχορύπανσης, ωστόσο, τα υπέρ των ηλεκτρικών αυτοκίνητων περιλαμβάνουν ακόμα ένα. Οι οδηγοί των EVs, με γνώμονα την την εξοικονόμηση ενέργειας, οδηγούν με χαμηλότερα όρια ταχύτητας. Επομένως, αυτή η πρακτική μειώνει κατά πολύ τα ατυχήματα.

Η χαμηλότερη ταχύτητα προκαλεί λιγότερα ατυχήματα

Πιο συγκεκριμένα, οι οδηγοί ηλεκτρικών αυτοκινήτων  διατηρούν χαμηλές ταχύτητες ακόμη και στους αυτοκινητόδρομους. Έτσι, λοιπόν, έχουν στη διάθεση τους την ηλεκτρική ενέργεια για μεγαλύτερο διάστημα, άρα και την αυτονομία τους.

Σύμφωνα και με τα τωρινά δεδομένα που ισχύουν για την τεχνολογία των μπαταριών των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, οι οδηγοί προτιμούν τόσο να επιταχύνουν, όσο και να φρενάρουν προοδευτικά. Με αυτόν τον τρόπο εξοικονομούν τη μέγιστη δυνατή ενέργεια.

Περισσότερη ασφάλεια λόγω της χαμηλότερης ταχύτητας ακόμη και σε αυτοκινητόδρομους

Στα θετικά και οι στάσεις ανεφοδιασμού

Επιπλέον, η χρήση ηλεκτρικού αυτοκινήτου φέρει πλεονεκτήματα και στα μεγάλα ταξίδια. Ουσιαστικά, σε αυτά τα ταξίδια τα σχετικά μεγάλα διαλείμματα για φόρτιση είναι απαραίτητα.

Σε αντίθεση με τα βενζινοκίνητα οχήματα, ο οδηγός ενός EV σταθμεύει τουλάχιστον για μισή ώρα για την φόρτιση του αυτοκίνητοy. Έτσι, λοιπόν, συνεχίζει το ταξίδι του πιο ξεκούραστος λόγω της στάσης για φόρτιση.

Μπορεί οι χρόνοι της φόρτισης να είναι διαφορετικοί ανάλογα με τον εκάστοτε ταχυφορτιστή, σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, τα λεπτά που θα μεσολαβήσουν θα έχουν θετικό αντίκτυπο στο επίπεδο ασφαλείας της οδήγησης.

Η Honda ανακοίνωσε ότι όλα τα νέα της μοντέλα θα είναι ηλεκτρικά από το 2030 

Ένα μέλλον με πιο ασφαλή οχήματα

Τέλος, ας μην ξεχνάμε ότι και ο ίδιος σχεδιασμός των ηλεκτρικών αυτοκινήτων βοηθά επίσης στα επίπεδα της ασφάλειας, καθώς ο αυξημένος αριθμός ηλεκτρικών κινητήρων που υπάρχει σε κάθε αυτοκίνητο αυξάνει και την ποιότητα της κύλισης και μειώνει τον κίνδυνο σε έναν ολισθηρό δρόμο.

Το μέλλον είναι τα αυτόνομα και ηλεκτρικά οχήματα, με μικρές περιβαλλοντολογικές επιβαρύνσεις ενώ σύμφωνα με έρευνες τα μελλοντικά αυτοκίνητα θα είναι τέσσερις με πέντε φορές πιο ασφαλή σε σχέση με σήμερα.

abb_img
spot_img