Έρχεται ο μεγάλος ποδηλατόδρομος της Αττικής!

Ο νέος ποδηλατόδρομος θα είναι μέρος του έργου ανάπλασης της Αθηναϊκής Ριβιέρας «Αστικός Περίπατος» και θα έχει μήκος 13,5 χιλιόμετρα.

Ο νέος ποδηλατόδρομος της Αττικής θα συμβάλει στην προώθηση των πράσινων μετακινήσεων σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της περιφέρειας. Ουσιαστικά, η δημιουργία του ποδηλατοδρόμου αποτελεί κόμματι της ανάπλασης της «Αθηναϊκής Ριβιέρας», σύμφωνα με την Περιφέρεια της Αττικής.

Πιο συγκεκριμένα, η αναδιαμόρφωση του παραλιακού μετώπου της Αττικής περιλαμβάνει 10 χιλιόμετρα από την Καλλιθέα έως και τη Βουλιαγμένη. Επιπλέον, αφορά τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων, ενοποιήσεις χώρων, πεζόδρομους και άλλες εγκαταστάσεις.

Νέα καμπάνια για ποδήλατα και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Ο παραλιακός ποδηλατόδρομος

Ο νέος ποδηλατόδρομος θα καλύπτει 13,5 χιλιόμετρα και θα διατρέχει 6 δήμους (Καλλιθέα, Π. Φάληρο, Άλιμος, Ελληνικό-Αργυρούπολη, Γλυφάδα, Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη). Μάλιστα, το συγκεκριμένο έργο ακολουθεί τη δημιουργία του ποδηλατοδρόμου αμφίδρομης ροής που ξεκινά από το Θησείο και καταλήγει στην Εσπλανάδα του Φαλήρου.

Ποδηλατόδρομο θα δούμε επίσης και στο κέντρο της Αθήνας. Θα έχει μήκος 8 χιλιομέτρων και θα περιλαμβάνει τη διαδρομή της Ιεράς Οδού μέχρι τη Μονή Δαφνίου. Θα υλοποιήσει, δηλαδή, τις δεσμεύσεις της χώρας για τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου.

Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου: Το ποδήλατο γιορτάζει!

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε τα εξής:

«Το παραλιακό μέτωπο θα αποκτήσει ενιαίο «πρόσωπο» με αναπτυξιακό πρόσημο. Στόχος του έργου είναι η αναβάθμιση ενός από τα πιο σημαντικά και δημοφιλή κομμάτια του δημόσιου χώρου της Αττικής και η απόδοση σε όλους τους πολίτες.

Σε πεζούς, δηλαδή, ποδηλάτες, επισκέπτες και τουρίστες. Η παρέμβαση θα βελτιώσει με ουσιαστικό τρόπο την εικόνα αλλά και την ποιότητα του αστικού περιβάλλοντος. Ταυτόχρονα, θα αποτελέσει σημείο αναφοράς και θα συμβάλλει στην αναπτυξιακή προοπτική του Λεκανοπεδίου».

Editorial