Αθήνα-Τρίκαλα σε λιγότερο από 3 ώρες με τον Ε65

Ο αυτοκινητόδρομος Ε65 θα φέρει την Αθήνα πιο κοντά στα Τρίκαλα, με τις εργασίες για την ολοκλήρωσή του να σημειώνουν σημαντική πρόοδο.

Η απόσταση Αθήνα-Τρίκαλα είναι περίπου 324 χιλιόμετρα, ενώ υπό φυσιολογικές συνθήκες το εν λόγω ταξίδι διαρκεί περίπου 4 ώρες και κάτι. Όπως όλα δείχνουν, αυτό θα αλλάξει με τον νέο αυτοκινητόδρομο Ε65, ο οποίος θα κάνει πιο σύντομο το εν λόγω ταξίδι.

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ο αυτοκινητόδρομος είναι σε προχωρημένο στάδιο υλοποίησης. Πιο συγκεκριμένα, η πρόοδος των εργασιών στο βόρειο τμήμα έχει ξεπεράσει το 23%, ενώ στο νότιο τμήμα το 90%, το οποίο θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του έτους.

Αθήνα-Λευκάδα σε 3 ώρες με το νέο αυτοκινητόδρομο!

Σε τρία τμήματα ο Ε65

Ο αυτοκινητόδρομος Ε65 έχει μήκος 181 χιλιομέτρων, ενώ θα αποτελείται από τρία τμήματα: το νότιο, το μεσαίο και το βόρειο. Αρχικά, το νότιο τμήμα ξεκινάει από τη Λαμία και καταλήγει στην Ξυνιάδα (Δομοκός) και έχει μήκος 32,5 χιλιόμετρα.

Ειδικότερα, ξεκινάει από ημικόμβο επί του Αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε., στο ύψος της Ανθήλης Φθιώτιδας και θα καταλήγει σε ανισόπεδο κόμβο στην Ξυνιάδα. Ένα τμήμα μήκους 14,2 χιλιομέτρων (Ημικομβος Ε65 στον Α.Θ.Ε. έως ανισόπεδο κόμβο Καρπενησίου) έχει ήδη παραδοθεί.

Ο αυτοκινητόδρομος Flyover θα… «πετάξει» στη Θεσσαλονίκη

Το Μεσαίο τμήμα από Ξυνιάδα μέχρι Τρίκαλα, έχει μήκος 80 χιλιόμετρα και έχει παραδοθεί προς χρήση. Τέλος, το βόρειο τμήμα (Τρίκαλα-Εγνατία) έχει μήκος 70,5 χιλιόμετρα. Ξεκινά από ανισόπεδο κόμβο στα Τρίκαλα έως ανισόπεδο κόμβο στην Εγνατία.

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών, κ. Γιώργο Καραγιάννη, το πρώτο κομμάτι του βόρειου τμήματος (Τρίκαλα- Καλαμπάκα) θα είναι έτοιμο μέσα στο έτος. Στις αρχές του 2024 θα είναι έτοιμο το νότιο τμήμα στο σύνολό του. Ολόκληρο το έργο του Ε65 θα είναι έτοιμο το 2025, σύμφωνα με εκτιμήσεις.

ΒΟΑΚ: Έπεσαν οι υπογραφές για το πρώτο τμήμα

Αθήνα Τρίκαλα σε ούτε… 3 ώρες!

Έτσι, οι ταξιδιώτες που ξεκινούν από την Αθήνα θα φτάνουν στα Τρίκαλα σε λιγότερο από 3 ώρες. Επίσης, το ταξίδι από Λαμία έως και Εγνατία θα διαρκεί 1 ώρα και 30 λεπτά, αντί για 2,5 ώρες που διαρκεί σήμερα.

Επιπλέον, η απόσταση Αθήνα-Γρεβενά και Αθήνα-Μέτσοβο θα είναι εφικτή σε μόλις 4 ώρες. Όσοι θέλουν να ταξιδέψουν σε Καστοριά και Κοζάνη δεν θα χρειαστούν περισσότερο από 4 ώρες και 30 λεπτά.

Σε λειτουργία η παράκαμψη της Αμφιλοχίας εδώ και 1 μήνα!

Ενώνοντας την Ελλάδα

Τέλος, ο Ε65 θα αποτελέσει τη «ραχοκοκαλιά» της Κεντρικής Ελλάδας, φέρνοντας πιο κοντά πόλεις της χώρας. Θα κάνει την ζωή των ταξιδιωτών πιο εύκολη και θα αναβαθμίσει περιοχές της ελληνικής περιφέρειας.

Πιο συγκεκριμένα, θα αναβαθμίσει περιοχές της Θεσσαλίας, καθώς και της Δυτικής Μακεδονίας. Ακόμη, η σύνδεση του νέου αυτοκινητόδρομου με την Εγνατία, θα «φέρει» την Κεντρική και Νότια Ελλάδα πιο κοντά με τη Δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο.

Editorial