Το εσωτερικό στα μοντέλα του BMW Group θα είναι… vegan!

Το BMW Group θα λανσάρει οχήματα με πλήρως vegan εσωτερικό, καθώς επιθυμεί τη μείωση χρήσης υλικών ζωικής προέλευσης.

Από το 2023 θα δούμε τις μάρκες του BMW Group να λανσάρουν τα νέα τους οχήματα με vegan εσωτερικό. Μάλιστα, την αρχή θα κάνουν η BMW και η MINI. Ουσιαστικά, ο όμιλος θα αναπτύξει υλικά με ιδιότητες τύπου δέρματος, τα οποία θα δούμε και στην επιφάνεια των τιμονιών. Ωστόσο, τα εν λόγω υλικά πρέπει να πληρούν απαιτητικά κριτήρια σχετικά με την αντοχή στη φθορά, την αίσθηση και την πολυτελή εμφάνιση.

Test Drive || BMW iX: To μέλλον της αυτοκίνησης είναι εδώ!

Μείωση εκπομπών CO2 για το BMW Group

Το BMW Group στοχεύει στην κλιματική ουδετερότητα το αργότερο μέχρι το 2050. Για να την πετύχει, στοχεύει σε μειωμένες εκπομπές CO2 σε όλο τον κύκλο ζωής ενός οχήματος. Ο όμιλος, επομένως, επιλέγει την αντικατάσταση των πρώτων υλών ζωικής προέλευσης με στόχο την αύξηση της βιωσιμότητας στην παραγωγή.

Το MINI Concept Aceman γίνεται… Pokemon!

Νέο υλικό για τα τιμόνια

Τα νέα οχήματα της MINI και της BMW θα διαθέτουν τιμόνια κατασκευασμένα από ένα νέο υλικό, το όποιο δεν θα έχει ζωική προέλευση. Τα υλικά ζωικής προέλευσης θα τα συναντούμε πλέον μόνο σε σημεία μη ορατά από τους επιβάτες. Το νέο vegan υλικό μειώνει κατά 85% τις εκπομπές CO2 κατά τη διαδικασία παραγωγής των τιμονιών, σε σχέση με την παραγωγή ενός δερμάτινου.

Η BMW iX5 Hydrogen είναι στο… δρόμο!

Πώς θα πετύχει την κλιματική ουδετερότητα το BMW Group

Το BMW Group για να πετύχει την κλιματική ουδετερότητα θα χρησιμοποιεί πράσινη ηλεκτρική ενέργεια τόσο στην παραγωγή όσο και στην εφοδιαστική αλυσίδα. Επιπλέον, θα αυξήσει την αναλογία δευτερογενών υλικών και φυσικών πρώτων υλών, αλλά και το ποσοστό ανακύκλωσης.

MINI Multitone Edition: Μία έκδοση γεμάτη αισιοδοξία!

Κυκλική οικονομία και πατάκια

Στο πλαίσιο της στροφής προς την κυκλική οικονομία, το BMW Group θα εισάγει στα μοντέλα του πατάκια κατασκευασμένα από μόνο ένα υλικό. Προφανώς, γιατί τα πατάκια από διαφορετικά υλικά παρουσιάζουν δυσκολίες στην ανακύκλωση.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Όμιλος εξοικονομεί περίπου 23.000 τόνους CO2 και επιπλέον 1.600 τόνους αποβλήτων κάθε χρόνο. Επαναχρησιμοποιεί δηλαδή, τα ανακυκλωμένα πατάκια και τα απόβλητα στη διαδικασία παραγωγής.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!