Μπρίστολ: Οι επιχειρήσεις δανείζονται δωρεάν ηλεκτρικά οχήματα

Το δημοτικό συμβούλιο του Μπρίστολ εγκαινιάζει ένα πρόγραμμα με δωρεάν διάθεση δανείου για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων.

Ακούστε το άρθρο

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Μπρίστολ προσφέρει στις επιχειρήσεις την ευκαιρία να δοκιμάσουν δωρεάν ηλεκτρικά φορτηγά και αυτοκίνητα για έως και δύο μήνες. Το σχέδιο χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από την Εθνική Οδό και θα διαρκέσει δύο χρόνια.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια με συνολικό προϋπολογισμό 936 εκατομμυρίων λιρών. Και σήμερα 3,2 εκατομμύρια λίρες θα δοθούν για τη διεξαγωγή των δοκιμών.

Ουάσιγκτον: Το 2030 έρχεται το τέλος… των βενζινοκίνητων οχημάτων!

Μια ευκαιρία για τις επιχειρήσεις του Μπρίστολ να δοκιμάσουν, ανέξοδα, ηλεκτρικά οχήματα

Επιχειρήσεις, φιλανθρωπικές οργανώσεις και εθελοντικές ομάδες εντός και γύρω από το Μπρίστολ μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέσω του Travel West για να δανειστούν ένα EV.

Στα πλαίσια του προγράμματος διατίθεται μια γκάμα οχημάτων με πλήρη ασφάλιση. Εκτός από μια επιλογή από μικρά, μεσαία και μεγάλα φορτηγά, ο ηλεκτρικός στόλος περιλαμβάνει επίσης ταξί και αυτοκίνητα. Τα τελευταία μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των μικρότερων επιχειρήσεων.

Το λανσάρισμα του προγράμματος έρχεται πριν από την εισαγωγή της Ζώνης Καθαρού Αέρα στο Μπρίστολ, κάτι που θα συμβεί στα τέλη του καλοκαιριού. Αυτό σημαίνει ότι τα παλαιότερα και πιο ρυπογόνα οχήματα θα πρέπει να πληρώσουν για την είσοδο τους στο κέντρο της πόλης. Τα ηλεκτρικά οχήματα, συμπεριλαμβανομένων αυτών του συστήματος, θα απαλλάσσονται από τέλη.

Γερμανία: Αύξηση πωλήσεων για υβριδικά και ηλεκτρικά

Ο δήμαρχος του Μπρίστολ, Μάρβιν Ρις, παραδέχτηκε ότι για οργανισμούς με μεγαλύτερα οχήματα, η αλλαγή σε ηλεκτρικά είναι μια μεγάλη πρόκληση. Κάτι που σχετίζεται μόνο με το κόστος, αλλά και με την απαιτούμενη ανάπτυξη γνώσεων σχετικά με τις μάρκες και τα διαθέσιμα μοντέλα, τις πρακτικές δυνατότητες φόρτισης κ.α.

Το νέο σχέδιο είναι «μια ευκαιρία να διερευνηθεί η μετάβαση σε ηλεκτρικά οχήματα χωρίς να δεσμευτούν εξ αρχής τεράστια κεφάλαια».

Οι δοκιμές EV θα οδηγήσουν σε πιο ορθές αποφάσεις σχετικά με την αγορά EVs

Οι σύμβουλοι θα βασίσουν επίσης τις συστάσεις τους σε δεδομένα που θα βασίζονται στην πραγματική χρήση των οχημάτων. Κάθε EV του συστήματος είναι εξοπλισμένο με μια συσκευή που παρέχει λεπτομερή δεδομένα διαδρομής και φόρτισης.

Αυτό θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να κατανοήσουν πώς χρησιμοποίησαν το όχημα. Έτσι θα μπορέσουν να λάβουν πιο ορθές αποφάσεις σχετικά με την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων στόλου.

Γερμανία: Τσουχτερά πρόστιμα για κάπνισμα στο αυτοκίνητο

Ο Andrew Page-Dove, Περιφερειακός Διευθυντής Εθνικών Αυτοκινητοδρόμων, δήλωσε: «Ενθαρρύνουμε τις επιχειρήσεις να στραφούν στα ηλεκτρικά οχήματα. Αναμένουμε πολύ περισσότερες να αρχίσουν να χρησιμοποιούν ηλεκτρικά οχήματα όταν διαπιστώσουν την πιθανή εξοικονόμηση κόστους».

Επίσης υπάρχει περιορισμένη πρόσθετη χρηματοδότηση για την φόρτιση των οχημάτων. Αυτό θα αφορά τους πρώτους συμμετέχοντες που θα δεσμευθούν να αγοράσουν τουλάχιστον ένα ηλεκτρικό όχημα μετά τη λήξη του προγράμματος.

Watt: H ασύρματη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων αλλάζει «επίπεδο»

Επιπλέον το Κυβερνητικό Γραφείο καλύπτει έως και το 75 τοις εκατό του συνολικού κόστους της εγκατάστασης σημείων φόρτισης.

Η βρετανική κυβέρνηση αυτή την εβδομάδα επέκτεινε επίσης το πρόγραμμα Plug-in Van Grant ώστε να διαρκέσει έως το 2025.

abb_img