Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης μπαίνει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής 

Εμπλουτίζεται και ταυτόχρονα εκσυγχρονίζεται ο στόλος οχημάτων του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, ο οποίος θα προχωρήσει στην αγορά επτά νέων ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Εμπλουτίζεται και ταυτόχρονα εκσυγχρονίζεται ο στόλος οχημάτων του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, ο οποίος θα προχωρήσει στην αγορά επτά νέων ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Η απόκτησή τους εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και θα ανέλθει στο 1 εκατ. ευρώ.

Και τα επτά οχήματα θα είναι ηλεκτροκίνητα, ώστε να μεγαλώσει το θετικό πρόσημο στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα της πόλης και παράλληλα θα εγκατασταθεί ένας σταθμός για να καλύψει τις ανάγκες για την φόρτισή τους.

Μάλιστα, δεν θα είναι ο μοναδικός που θα δημιουργηθεί στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής, αφού ήδη δρομολογείται η κατασκευή περισσότερων σταθμών φόρτισης σε στρατηγικά σημεία, για να μπορούν να κάνουν χρήση τους οι δημότες για τα δικά τους ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Αναλυτικά, από τον Δήμο θα αποκτηθούν:

2 ηλεκτρικά επιβατικά οχήματα
1 ηλεκτρικό μικρό φορτηγό κλειστού τύπου
1 ηλεκτρικό όχημα πολλαπλών χρήσεων
1 ηλεκτρικό όχημα καθαριστικό δρόμων
1 ηλεκτρικό λεωφορείο
1 ηλεκτρικό φορτηγό απορριμματοφόρο

Ο δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος  δήλωσε σχετικά: «Ο Δήμος κάνει την αρχή και προσπαθεί να δώσει το παράδειγμα της μετεξέλιξης για το πώς πρέπει να μετακινούμαστε στο μέλλον», και συνέχισε αναφέροντας μεταξύ άλλων «Η ηλεκτροκίνηση είναι μια λύση για να απαντήσουμε στο πρόβλημα της ενεργειακής επάρκειας, περισσότερο όμως στην κλιματική αλλαγή που συντελείται στον πλανήτη. Πόσο μάλλον όταν, παράλληλα, ενισχύουμε την υποδομή του δήμου, αυξάνουμε τις υπηρεσίες προς τον δημότη και βελτιώνουμε τον χρόνο ανταπόκρισης στα προβλήματα».

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!