Ουάσιγκτον: Το 2030 έρχεται το τέλος… των βενζινοκίνητων οχημάτων!

Η συγκεκριμένη νομοθεσία θα δώσει στην Ουάσιγκτον ηγετική θέση στον τερματισμό των πωλήσεων οχημάτων με ορυκτά καύσιμα.

Η πολιτεία της Ουάσιγκτον των ΗΠΑ ψήφισε νομοσχέδιο που απαγορεύει την πώληση, την αγορά και την ταξινόμηση νέων βενζινοκίνητων οχημάτων μετά το 2030. Εάν γίνει νόμος, η Ουάσιγκτον θα καταργήσει σταδιακά τα οχήματα εσωτερικής καύσης, πέντε χρόνια νωρίτερα από άλλες πολιτείες όπως η Καλιφόρνια.

Το πακέτο ρυθμίσεων ονομάζεται «Move Ahead Washington» και χρηματοδοτείται από τον γερουσιαστή Marko Liias και τον βουλευτή Jake Fey. Το σχέδιο προβλέπει 16,9 δισεκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις για 16 χρόνια σε μεγάλα έργα σε ολόκληρη την πολιτεία.

Γερμανία: Αύξηση πωλήσεων για υβριδικά και ηλεκτρικά

Οι προβλεπόμενες επενδύσεις της Ουάσιγκτον για την ηλεκτροκίνηση

Αρχικά τα 5,4 δισεκατομμύρια δολάρια προορίζονται για την υλοποίηση των μέτρων μείωσης του CO2. Άλλα τρία δισεκατομμύρια δολάρια θα διατεθούν για καλύτερες δημόσιες συγκοινωνίες.

Επίσης επενδύσεις ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας ασφαλών διαδρομών προς το σχολείο και προγραμμάτων ποδηλασίας στα σχολεία. Για παράδειγμα, οι επιβάτες ηλικίας έως 18 ετών θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα δημόσια μέσα μεταφοράς δωρεάν.

Τσουχτερά πρόστιμα για κάπνισμα στο αυτοκίνητο στη Γερμανία

Επιπρόσθετα θα ληφθούν υπόψη και άλλοι τομείς μεταφορών. Στις πλωτές οδούς θα διοχετευθούν 836 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή τεσσάρων νέων υβριδικών-ηλεκτρικών οχηματαγωγών.

Ο σιδηροδρομικός τομέας 150 εκατομμύρια δολάρια για την δημιουργία σιδηροδρομικών γραμμών υψηλής ταχύτητας. Τέλος θα επενδύσουν 50 εκατομμύρια δολάρια σε υποδομές πεζοπορίας και ποδηλασίας.

Πώς θα αντιμετωπίσουμε την έλλειψη καυσίμων;

H εισαγωγή μεταχειρισμένων βενζινοκίνητων οχημάτων από άλλα κράτη θα είναι παράνομη

«Είχαμε πει όταν ανακοινώσαμε το συγκεκριμένο πακέτο κανονισμών ότι ήταν ένα πρώτο προσχέδιο. Τώρα εγκρίναμε ένα πακέτο που ενσωματώνει τα σχόλια και τις παρατηρήσεις που λάβαμε τον τελευταίο μήνα», είπε ο Marko Liias.

«Επενδύουμε σε έργα από αγροτικές έως αστικές περιοχές σε όλη την πολιτεία μας. Αφήνουμε τα παιδιά να κυκλοφορούν δωρεάν στα λεωφορεία, τα πλοία και τα τρένα. Και όλα αυτά χωρίς να επιβαρύνουμε τις εργαζόμενες οικογένειες».

Ιαπωνία: Ο σεισμός δυσκολεύει κι άλλο την παραγωγή τσιπ

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα αφορά σε κάθε όχημα που είναι ταξινομημένο στην Ουάσιγκτον. Αυτό σημαίνει ότι πλέον η εισαγωγή μεταχειρισμένων οχημάτων εσωτερικής καύσης από άλλα κράτη θα είναι παράνομη.

Περισσότερες λεπτομέρειες είναι προς διευθέτηση για μέχρι το τέλος του 2023. Ενώ ένα «συμβούλιο σχεδιασμού πολλαπλών υπηρεσιών» θα αναπτύξει τις κατευθυντήριες γραμμές για την μετάβαση των στόλων ηλεκτρικών οχημάτων στην ηλεκτροκίνηση.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία «απειλεί» τα νέα αυτοκίνητα

Αυτή η νομοθεσία θα δώσει στην Ουάσιγκτον την ηγετική θέση στον τερματισμό των πωλήσεων οχημάτων με ορυκτά καύσιμα. Αφού πολλές άλλες πολιτείες για την ώρα υστερούν στους στόχους τους, μεταξύ των οποίων η Καλιφόρνια, η Μασαχουσέτη και η Νέα Υόρκη. Μάλιστα υπάρχουν πολλές πολιτείες που ακόμη δεν έχουν ορίσει το χρονοδιάγραμμα των στόχων τους.

abb_img
spot_img