Χαλκιδική: Κατασκευάζεται το φωτοβολταϊκό πάρκο, της πρώτης Ενεργειακής Κοινότητας γυναικών στην Ελλάδα

Οι Ενεργειακές Κοινότητες, όπως και η WEnCoop, αποτελούν σημαντικό όχημα για τη μετάβαση προς μια πράσινη οικονομία και λειτουργούν ως σημαντικά εργαλεία για την επίτευξη του στόχου της Ε.Ε., να αποτελέσει η Ευρώπη την πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρο μέχρι το 2050.

Ξεκίνησε ήδη και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου του 2022 η κατασκευή του φωτοβολταϊκού πάρκου της «WEnCoop», ισχύος 1 μεγαβάτ (MW), που δημιουργεί στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής η ενεργειακή κοινότητα «WEnCoop».

Πρόκειται για την πρώτη Ενεργειακή Κοινότητα Γυναικών ευρείας μετοχικής σύνθεσης στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, για γυναίκες επιχειρηματίες και τις επιχειρήσεις τους, η οποία ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (Σ.Ε.Γ.Ε), σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του φορέα.

Επόμενος στόχος για το 2022 είναι να προστεθεί στην ισχύ ακόμα ένα MW, ενώ στον προγραμματισμό της κοινότητας περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, και η αξιοποίηση της παραγόμενης ενέργειας σε δράσεις ηλεκτροκίνησης.

Αυτά είναι τα 11 πιο όμορφα ηλιακά πάρκα στον κόσμο

Aνάπτυξη και προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας και στον ενεργειακό τομέα στην Ελλάδα

solar panel

Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του ΣΕΓΕ, η σύλληψη της ιδέας έγινε πριν από έναν χρόνο, τον Δεκέμβριο του 2020, από τις Αποστολίνα Τσαλταμπάση, πρόεδρο της WEnCoop και του Σ.Ε.Γ.Ε. και Αλίς Κοροβέση, αντιπρόεδρο της ενεργειακής κοινότητας και γενική γραμματέα του Συνδέσμου.

Η σύσταση της Ενεργειακής Κοινότητας ολοκληρώθηκε με την υπογραφή του καταστατικού από 60 ιδρυτικά μέλη, τον Ιούλιο του 2021, και κατατέθηκε ο φάκελος στη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.

Ολοκληρώθηκε το φωτοβολταϊκό συγκρότημα στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης της Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης

«Η WEnCoop είναι η απόδειξη ότι μια ιδέα μπορεί να γίνει πράξη μέσω συνεργασίας, σωστής επικοινωνίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Στοχεύοντας στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας ενός έργου, όπως η WEnCoop, προχωρούμε στην επίτευξη της ανάπτυξης και προώθησης της γυναικείας επιχειρηματικότητας και στον ενεργειακό τομέα» ανέφερε η Αποστολίνα Τσαλταμπάση.

Και η Αλίς Κοροβέση συμπλήρωσε «οι Ενεργειακές Κοινότητες, όπως και η WEnCoop, αποτελούν σημαντικό όχημα για τη μετάβαση προς μια πράσινη οικονομία και λειτουργούν ως σημαντικά εργαλεία για την επίτευξη του στόχου της Ε.Ε., να αποτελέσει η Ευρώπη την πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρο μέχρι το 2050».

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!