Χιλιάδες ιδιοκτήτες Tesla σε όλο τον κόσμο έμειναν… κλειδωμένοι έξω από τα οχήματά τους

Η διακοπή της λειτουργία της κάρτας-κλειδιού των οχημάτων Tesla φέρεται να κλείδωσε ορισμένους ιδιοκτήτες έξω από τα αυτοκίνητά τους το βράδυ της Παρασκευής.

Ακόμα και ένα Tesla φαίνεται ότι κάποιες φορές μπορεί να κάνει… «λάθη», αφού δεν έχει περάσει καιρός από τότε που το σύστημα Autopilot μπέρδευε το κόκκινο φανάρι με την πανσέληνο. Την Παρασκευή που μας πέρασε όμως, φαίνεται ότι πολλά οχήματα Tesla «υπέπεσαν σε ένα νέο ατόπημα».

Η διακοπής της λειτουργίας Tesla Phone Key

phone key tesla

Ορισμένοι ιδιοκτήτες Tesla έμειναν κλειδωμένοι έξω από τα οχήματα τους το βράδυ της Παρασκευής, καθώς είτε η εφαρμογή, είτε το δίκτυο της Tesla βρισκόταν εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συνδεθούν στο όχημά τους και, σε ορισμένες περιπτώσεις, να μη μπορούν να το ξεκλειδώσουν και να το οδηγήσουν.

Η συγκεκριμένη διακοπή κατέστησε, επί της ουσίας, άχρηστη τη λειτουργία Phone Key της Tesla για ορισμένους οδηγούς.

H λειτουργία Phone Key της Tesla βασίζεται στο Bluetooth, ενώ οι κάρτες-κλειδιά του χρησιμοποιούν σήματα RFID. Πολλοί ιδιοκτήτες φαίνεται ότι αντιμετώπιζαν πρόβλημα να μπουν στο αυτοκίνητό τους από κοντινή απόσταση, δοκιμάζοντας διάφορες ρυθμίσεις δικτύου, κάτι που υποδηλώνει ότι ενδέχεται να υπήρξε κάποιο πρόβλημα με το Bluetooth.

Ωστόσο, η ιδέα της πρόσβασης στο αυτοκίνητο, χωρίς κλειδί, δεν αποτελεί κάποια νέα δυνατότητα για τους οδηγούς της Tesla. Έκανε το ντεμπούτο της στο Tesla Model 3 του 2017 και έκτοτε προστέθηκε και στο Model Y και ανανεώθηκε στο Model S.

Επιπλέον, οι ιδιοκτήτες έχουν και άλλες επιλογές για να μπουν στα αυτοκίνητά τους όπως είναι οι κάρτες-κλειδιά.

Για πόσο ακόμα θα ψάχνουμε.. τα κλειδιά του αυτοκινήτου μας;

phone key tesla

Το να έχει κανείς διαθέσιμη μια εναλλακτική λύση όταν η «ευκολότερη τεχνολογία σκοντάφτει» είναι κάτι για το όποιο όλοι μας λίγο-πολύ φροντίζουμε. Μπορεί, για παράδειγμα, κάποιοι να είναι συνηθισμένοι στην ιδέα του Apple Pay, αλλά εξακολουθούν να κουβαλούν μαζί τους πιστωτικές κάρτες ακόμα και μετρητά, ώστε να βεβαιωθούν ότι μπορούν να πραγματοποιήσουν τις συναλλαγές τους.

Μετά και από τις ενημερώσεις, αλλά και τις παρουσιάσεις νέων ΕVs που έγιναν την περασμένη εβδομάδα στην έκθεση αυτοκινήτου του Λος Άντζελες είναι εύκολο να διαπιστώσει κανείς ότι πολλά ηλεκτρικά αυτοκίνητα παρουσιάζουν πλέον παρόμοια τεχνολογία.

Δεν θα ήταν καθόλου άτοπο να προβλέψουμε ότι μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, τα παραδοσιακά κλειδιά-μπρελόκ θα αρχίσουν να μας φαίνονται μια «απαρχαιωμένη τεχνολογία».

Τα κλειδιά αυτοκινήτου του μέλλοντος

Η Apple είχε παρουσιάσει μια ακόμη τεχνολογία για τα κλειδιά του αυτοκινήτου που βασίζεται σε ένα τηλέφωνο που μπορεί να τα έχει ενσωματωμένα στο λειτουργικό του σύστημα, χωρίς να απαιτείται ξεχωριστή εφαρμογή ή σύνδεση δικτύου για να λειτουργούν ακόμη και όταν το δίκτυο βρίσκεται εκτός λειτουργίας ή σε περίπτωση που αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα η εφαρμογή.

Η BMW μάλιστα είναι μία από τις πρώτες αυτοκινητοβιομηχανίες που υποστήριξαν την συγκεκριμένη τεχνολογία.

Δοκιμή έδειξε πόσο εύκολο είναι να ξεγελάσει κάποιος τη λειτουργία autopilot της Tesla

Αυτή η τεχνολογία, η οποία κυκλοφόρησε με το τρέχον iOS 14 για το iPhone ή το Apple Watch, φέρεται να επιτρέπει την χρήση ενός εικονικού κλειδιού αυτοκινήτου, μέσω της εφαρμογής Messages της Apple. Με συσκευές Android, η Google φαίνεται πως θα διαθέτει παρόμοια τεχνολογία, αν και αρχικά θα προσφέρεται μόνο σε λίγα μοντέλα τηλεφώνων

Η παγκόσμια καινοτομία της BMW για την ψηφιακή διάγνωση ελαστικών με τεχνητή νοημοσύνη

Η BMW, η Hyundai και η Lincoln ανακοίνωσαν παρόμοια συστήματα ψηφιακών κλειδιών πέρυσι όπως και φέτος η Audi και η Genesis.

Η Ford, μάλιστα, διαθέτει μοντέλα αυτοκινήτων με αριθμητικό πληκτρολόγιο εισόδου πόρτας που, με το τηλέφωνο ως κλειδί, μπορεί να χρησιμοποιηθεί εφεδρικά, για την είσοδο και την εκκίνηση του οχήματος.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!