Δοκιμές και ντεμπούτο του νέου μονοθεσίου για τη Nissan e.dams στη Βαλένθια

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, πραγματοποιήθηκε και το ντεμπούτο της νέας εντυπωσιακής εμφάνισης του μονοθέσιου της Nissan e.dams.

Η ομάδα της Formula E της Nissan e.dams ολοκλήρωσε τις επίσημες δοκιμές της πριν την έναρξη της 8ης σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Formula E της ABB FIA, στις 28 και 29 Ιανουαρίου 2022, σηματοδοτώντας την έναρξη της συμμετοχής της, για τέταρτη σεζόν, στη διοργάνωση.

Οι τριήμερες δοκιμές ήταν μία καλή ευκαιρία για τον νέο οδηγό της ομάδας, Maximilian Guenther, να ενταχθεί στο δυναμικό της ομάδας και να τρέξει δίπλα στον «βετεράνο» της Formula E Sebastien Buemi, στο Circuit Ricardo Tormo στη Βαλένθια της Ισπανίας.

⇒ O νέος οδηγός της Nissan στη Formula E μοιράζεται το όραμα της φίρμας για την ηλεκτροκίνηση

Preseason-testing-

Οι Buemi και Guenther, αγωνιζόμενοι με τα μονοθέσια #23 Nissan Ariya και #22 Nissan Leaf αντίστοιχα, ολοκλήρωσαν περισσότερους από 350 γύρους και συγκέντρωσαν σημαντικά δεδομένα για την περαιτέρω ανάπτυξη των αγωνιστικών μηχανών της Nissan e.dams.

Ντεμπούτο για το νέο ηλεκτρικό μονοθέσιο της Nissan e.dams

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, πραγματοποιήθηκε και το ντεμπούτο της νέας εντυπωσιακής εμφάνισης του μονοθέσιου της Nissan e.dams, μια εξέλιξη του αναγνωρίσιμου ιαπωνικού σχεδίου του, με θέμα το κιμονό, όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο.

Ικανοποίηση στη Nissan e.dams από τα αποτελέσματα και την παρουσία του Guenther

«Ήταν μια υπέροχη εβδομάδα στη Βαλένθια και καταφέραμε αυτό που θέλαμε να κάνουμε», δήλωσε ο Tommaso Volpe, παγκόσμιος διευθυντής μηχανοκίνητου αθλητισμού της Nissan.

«Ο κύριος στόχος μας για αυτές τις δοκιμές, πριν την έναρξη της σεζόν, ήταν να επικυρώσουμε τις αλλαγές που εφαρμόσαμε στο λογισμικό διαχείρισης ενέργειας, καθώς και σε άλλα συστήματα ελέγχου στο αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών.

Τώρα, έχουμε αρκετούς γύρους στη «φαρέτρα» μας και θα είμαστε απασχολημένοι στην ανάλυση των δεδομένων, αναπτύσσοντας περαιτέρω τα αγωνιστικά μας αυτοκίνητα πριν την έναρξη της σεζόν, τον Ιανουάριο.

Επιπλέον, ανυπομονούσαμε να δούμε τον νέο μας οδηγό, Maximilian, στην πίστα και να βεβαιωθούμε ότι αισθάνεται σίγουρος στο μονοθέσιο, κάτι που έγινε πολύ γρήγορα.

Ο Maximilian Guenther στο cockpit
Ο Maximilian Guenther στο cockpit.

Οπότε, συνολικά, βαδίζουμε προς τη σωστή κατεύθυνση και είμαι ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα που έχουμε επιτύχει μέχρι τώρα».

Φιλοδοξούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η Nissan είναι ένας σοβαρός διεκδικητής στο πρωτάθλημα

«Η φιλοδοξία μας για την όγδοη σεζόν είναι να επιβεβαιώσουμε ότι η Nissan είναι ένας σοβαρός διεκδικητής στο πρωτάθλημα και, επίσης, να συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε τη Formula E ως την τέλεια πλατφόρμα για να προωθήσουμε την τεχνογνωσία της Nissan στον ηλεκτροκίνηση και την ισχυρή μας δέσμευση για βιώσιμη κινητικότητα.»

Η Nissan αγωνίζεται στο αμιγώς ηλεκτρικό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της ABB FIA Formula E για να φέρει τον ενθουσιασμό και την απόλαυση της οδήγησης ηλεκτρικών οχημάτων μηδενικών εκπομπών, σε ένα παγκόσμιο κοινό.

Ως μέρος του στόχου της να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα στις λειτουργίες της και στον κύκλο ζωής των προϊόντων της έως το 2050, η Nissan σκοπεύει να «εξηλεκτρίσει» τα επερχόμενα μοντέλα της, μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2030.

Η Nissan στοχεύει στα οφέλη που πηγάζουν από την εμπειρία της στην ηλεκτροκίνηση και από την μεταφορά γνώσεων και τεχνολογίας μεταξύ των αγώνων και των καθημερινών οδικών συνθηκών, για να προσφέρει καλύτερα ηλεκτρικά οχήματα στο καταναλωτικό κοινό.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!