ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Συνάντηση του Γ. Βρούτση με τον πρόεδρο της FIA

Ο κ. Γιάννης Βρούτσης, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της FIA, Mohammed Ben Sulayem, με αφορμή το φετινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

Ακούστε το άρθρο

Με αφορμή τη διεξαγωγή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, βρέθηκε στη χώρα μας ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), Mohammed Ben Sulayem. Ο κ. Sulayem συναντήθηκε με τον αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, κ. Γιάννη Βρούτση. Μάλιστα, συνομίλησαν για ζητήματα που αφορούν τη διοργάνωση, ενώ συνυπέγραψαν και Μνημόνιο Συνεργασίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Υπουργός επεσήμανε την σημαντικότητα της εμπιστοσύνης που δείχνει η παγκόσμια κοινότητα στην Ελλάδα, τη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αξιών του Αθλητισμού για τη διοργάνωση τέτοιων σημαντικών γεγονότων. Μάλιστα, χαρακτήρισε το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, το οποίο φέτος γιορτάζει 70 χρόνια παρουσίας, ως «πολιτιστική κληρονομιά της χώρας».

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Στον Kalle Rovanpera η υπερειδική της Πλατείας Νερού!

Η FIA στο πλευρό της Ελλάδας για τις καταστροφικά καιρικά φαινόμενα

Επιπλέον, ο κ. Βρούτσης, δεν παρέλειψε να αναφέρει και να καθησυχάσει τον κ. Sulayem ότι παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, η διεξαγωγή της διοργάνωσης θα είναι αρτιότατη. Ακριβώς όπως αρμόζει στο θεσμό.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της FIA εξέφρασε την συμπαράστασή του για τις δύσκολες στιγμές που βιώνει η χώρα από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι η Διεθνής Ομοσπονδία, θα στηρίξει τις δράσεις ανάκαμψης της χώρας μας και ευχαρίστησε θερμά για όλες τις προετοιμασίες για τη διοργάνωση.

Έτοιμοι για την ΕΚΟ Super Special Stage του Ράλλυ Ακρόπολις;

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Συνάντηση του Γ. Βρούτση με τον πρόεδρο της FIA

Πλάνο για το μέλλον και Μνημόνιο Συνεργασίας

Επίσης, ανέλυσε στον αναπληρωτή Υπουργό τα σχέδια της FIA για την περαιτέρω εξάπλωση του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ειδικότερα, παρουσίασε τρόπους για δραστική μείωση του κόστους ενασχόλησης με τους αγώνες και προγράμματα κοινωνικής ευθύνης, οδικής ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος.

Ακόμη, ο κ. Βρούτσης και ο κ. Sulayem συνυπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας για την καταπολέμηση της διαδικτυακής βίας στον αθλητισμό (United Against Online Abuse). Σκοπός αυτού είναι η συνεργασία και η ανεύρεση λύσεων και η προώθηση καλών πρακτικών για τον περιορισμό αυτών των φαινομένων. Τέλος, ο Υπουργός πρόσφερε στον κ. Sulayem ένα αγαλματίδιο από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Η ασφάλεια πάνω από όλα!

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Συνάντηση του Γ. Βρούτση με τον πρόεδρο της FIA

Μέχρι την Κυριακή το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Θυμίζουμε ότι η κορυφαία μηχανοκίνητη διοργάνωση έκανε πρεμιέρα την Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου, στην Πλατεία Νερού στο Φάληρο. Τα εντυπώσεις έκλεψε η Υπερειδική διαδρομή, όπου πλήθος κόσμου έδωσε το παρών και θαύμασε τον Kalle Novanpera να σημειώνει τον καλύτερο χρόνο.

Ανυπομονούμε για τη συνέχεια της διοργάνωσης, η οποία ολοκληρώνεται την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου.

abb_img