ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Στον Kalle Rovanpera η υπερειδική της Πλατείας Νερού!

Η υπερειδική του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023 έλαβε χώρα στην Πλατεία Νερού, με γρηγορότερο όλων τον Kalle Rovanpera.

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις γιορτάζει τα 70ά του γενέθλια και μας επιφύλασσε μία μεγάλη έκπληξη. Μην ξεχνάμε άλλωστε, τις ανατροπές που το καθιέρωσαν ως έναν από τους πιο σκληρούς, απρόβλεπτους και αμφίρροπους αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ.

Φέτος λοιπόν, το «Ράλλυ των Θεών» ανεβάζει τον πήχη, χάρη στις σφοδρές βροχοπτώσεις της κακοκαιρίας «Daniel», οι οποίες δημιούργησαν νέες αγωνιστικές συνθήκες για τα πληρώματα. Προφανώς, οι εν λόγω πρωτόγνωρες για το ελληνικό ράλλυ συνθήκες, θα ανεβάσουν στα ύψη τον ανταγωνισμό και το θέαμα.

Έτοιμοι για την ΕΚΟ Super Special Stage του Ράλλυ Ακρόπολις;

Επιπλέον, η Πλατεία Νερού ήρθε να πάρει τη σκυτάλη από το υπερθέαμα του ΟΑΚΑ και της Πλατείας Συντάγματος. Ευτυχώς, χωρίς να δικαιολογήσει το όνομα της, καθώς πέρα από μερικές ψιχάλες το οδόστρωμα ήταν… στεγνό.

Μάλιστα, με τα ακραία καιρικά φαινόμενα να έχουν επιτέλους κοπάσει στην πρωτεύουσα, η παραθαλάσσια διαδρομή, μήκους 1,48 χιλιομέτρων, δονήθηκε από τους ήχους των 4κύλινδρων κινητήρων. Όπως επίσης και από τα beat του DJ Μιχάλη Τσαουσόπουλου, ξεσηκώνοντας τους θεατές.

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Η ασφάλεια πάνω από όλα!

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Στον Kalle Rovanpera η υπερειδική της Πλατείας Νερού!

Τι είδαμε στην υπερειδική του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023

Για την ιστορία, τον ταχύτερο χρόνο σημείωσε ο Kalle Rovanpera, με διαφορά μόλις 0,3 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Esapekka Lappi. Επιπλέον, στην τρίτη θέση ήταν ο Thierry Neuville, με διαφορά 0,4 δευτερόλεπτα. Προφανώς όμως αυτό πέρασε σε δεύτερη μοίρα, μπροστά στο θέαμα που απόλαυσε το κοινό, ευτυχώς καιρού επιτρέποντος.

Ωστόσο, όλα ξεκίνησαν λίγο νωρίτερα, κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, όπου o Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, και ο Πρόεδρος της FIA, Mohammed Ben Sulayem, έδωσαν εκκίνηση σε 69 πληρώματα από 31 χώρες.

Φυσικά, o Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού έκανε αναφορά στη συγκυρία διεξαγωγής του αγώνα σε δύσκολες στιγμές για τον ελληνικό λαό. Μάλιστα, λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα, χαρακτήρισε τη φετινή εκδήλωση ως «μία χαραμάδα χαράς και αισιοδοξίας για το μέλλον».

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Διαθέσιμο το πρόγραμμα του αγώνα

Το «Ράλλυ των Θεών» στην σύγχρονη εποχή του

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις είναι για δεύτερη συνεχή χρονιά η «Αθλητική Διοργάνωση της Χρονιάς», των «Sports Marketing Αwards». Αποδεικνύοντας στην πράξη, ότι παρά τα 70 χρόνια ιστορίας, συνεχίζει να καινοτομεί με βάση τα δεδομένα της εποχής.

Στην Πλατεία Νερού η υπερειδική του Ράλλυ Ακρόπολις 2023

Τέλος, τι κι αν οι συνήθεις για την εποχή υψηλές θερμοκρασίες έδωσαν φέτος τη θέση τους σε ακραία καιρικά φαινόμενα; Τις επόμενες ημέρες, στα συνολικά 286,26 αγωνιστικά χιλιόμετρα ειδικών διαδρομών, τα πληρώματα είναι πανέτοιμα να φανούν για ακόμα μία χρονιά αντάξια της φήμης του «Ράλλυ των Θεών».

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

#69 Kalle ROVANPERÄ / Jonne HALTTUNEN
«Ελπίζω ότι οι συνθήκες θα είναι καλύτερες για μένα από ό,τι αν ήταν στεγνός ο δρόμος. Μετά την απογοήτευση στη Φινλανδία, θέλω να κάνω έναν καλό αγώνα και θα παλέψουμε για αυτό».

#4 Esapekka LAPPI / Janne FERM
«Σε κανέναν δεν αρέσουν οι απρόβλεπτες συνθήκες, οι οποίες μπορούν να γίνουν πολύ απαιτητικές. Είμαι σίγουρος, όμως, ότι θα είναι πολύ διασκεδαστικό!».

#11 Thierry NEUVILLE / Martijn WYDAEGHE
«Θα προσπαθήσουμε. Δεν έχω νιώσει εδώ και καιρό τόσο καλά με το αυτοκίνητο, και ανυπομονώ. Μας περιμένει ένας δύσκολος αγώνας, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα το απολαύσουμε».

#17 Sebástien OGIER / Vincent LANDAIS
«Οι Αναγνωρίσεις ήταν πολύ απαιτητικές. Ο αγώνας θα είναι μεγάλη πρόκληση. Χαίρομαι που είμαι εδώ, χαίρομαι που επέστρεψα και ανυπομονώ να οδηγήσω αυτό το εκπληκτικό αυτοκίνητο».

Editorial