Έλον Μασκ: Το μπλέξιμο με το Twitter συνεχίζεται!

Ο Έλον Μασκ μηνύθηκε από το συνταξιοδοτικό ταμείο αστυνομικών του Ορλάντο και προετοιμάζει τις επόμενες κινήσεις του.

Ακούστε το άρθρο

Τον Έλον Μασκ και το Twitter μήνυσε το συνταξιοδοτικό ταμείο αστυνομικών του Ορλάντο, με στόχο την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της εξαγοράς της πλατφόρμας. Συγκεκριμένα, τη συλλογική αγωγή κατέθεσαν στο Πρωτοδικείο του Ντέλαγουερ, εκμεταλλευόμενοι έναν νόμο της περιοχής.

Επιπλέον, συνάντηση είχε χθες ο ιδρυτής της Tesla με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς, Τιερί Μπρετόν. Συζήτησαν, μάλιστα, θέματα επικαιρότητας, αλλά και για τους νέους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Έλον Μάσκ ανησυχεί ότι θα πεθάνει και μας αποχαιρετά!

Η μήνυση κατά του Έλον Μασκ

Σύμφωνα με τη μήνυση, το Δικαστήριο δεν επιτρέπει την ολοκλήρωση της εξαγοράς σε σύντομο χρονικό διάστημα, λόγω των συμφωνιών του Μασκ με άλλους μεγαλομετόχους. Η κατηγορία, μάλιστα, αυτών των μετόχων περιλαμβάνει τον Morgan Stanley αλλά και τον Jack Dorsey.

Ουσιαστικά, η μήνυση στοχεύει στην καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της εξαγοράς μέχρι το 2025. Το σκεπτικό της, δηλαδή, αφορά την παράλειψη των διευθυντών της πλατφόρμας να λειτουργήσουν ως θεματοφύλακες των μετόχων.

Ουσιαστικά, ο Έλον Μασκ μέσω των συμφωνιών από το 9,6% των μετοχών του Twitter κατείχε άτυπα το 15%. Με αυτό, λοιπόν, το ποσοστό, μια εξαγορά αυτού του μεγέθους προϋποθέτει τη έγκριση των 2/3 των υπόλοιπων μετόχων.

Το συνολικό ποσοστό των Μασκ, Stanley και Dorsey απαιτεί την ενεργοποίηση της διαδικασία έγκρισης από τους υπόλοιπους μετόχους. Άγνωστος, ωστόσο, παραμένει ο τρόπος, με τον οποίον θα πληγούν οι μέτοχοι χωρίς την τριετή καθυστέρηση.

Ο Έλον Μασκ ψάχνει χρηματοδότες και αλλάζει το Twitter

Η συνάντηση με τον Τιερί Μπρετόν

Η συζήτηση του Έλον Μασκ με τον Ευρωπαίο Επίτροπο αφορούσε τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, αλλά και τους νέους κανονισμούς της ΕΕ. Οι νέοι κανονισμοί, μάλιστα, ρυθμίζουν την «αστυνόμευση» στο διαδικτυακό περιεχόμενο από τους τεχνολογικούς κολοσσούς.

Ο Έλον Μασκ πούλησε 10 εκατομμύρια μετοχές της Tesla

Παράλληλα, αντάλλαξαν απόψεις για την ελευθερία του λόγου αλλά και τον τρόπο λειτουργίας του Twitter εντός των νέων κανονισμών. Τέλος, η συνάντηση έλαβε χώρα στο Όστιν του Τέξας.

abb_img