Έναρξη εγγραφών για τον 2ο κύκλο εκπαιδευτικών εκδηλώσεων του IsZEB με θέμα την ηλεκτροκίνηση

Οι συμμετέχοντες θα εισαχθούν στην έννοια της ηλεκτροκίνησης και στο νομοθετικό πλαίσιο που τη διέπει.

Ο συνεργατικός σχηματισμός καινοτομίας IsZEB διοργανώνει τον 2ο κύκλο εκδηλώσεων και workshop με θέμα «Ηλεκτροκίνηση και εγκατάσταση σταθμών φόρτισης».

Η έναρξη των τμημάτων θα γίνει στις 6 Δεκεμβρίου 2021 και τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται σε πραγματικό χρόνο, μέσω πλατφόρμας live streaming, σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες της εβδομάδας. Η διάρκεια θα είναι 20 διδακτικών ωρών.

Επιπλέον, προσφέρεται hands-on εργαστήριο για πρακτική εφαρμογή των γνώσεων στις εγκαταστάσεις της ελληνικής εταιρείας ηλεκτρικών φορτιστών οχημάτων MC CHARGERS, σε τμήματα των επτά ατόμων και κατόπιν συνεννόησης, με την τήρηση όλων των υγειονομικών κανόνων.

Η εκπαιδευτική εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ελληνική εταιρεία ηλεκτρικών φορτιστών οχημάτων MC CHARGERS, η οποία, μέσω της πολυετούς εμπειρίας στην ανάπτυξη και παραγωγή ηλεκτρονικών κυκλωμάτων, δημιούργησε με επιτυχία μια σειρά μαθημάτων εστιασμένα στην ηλεκτροκίνηση.

Ένα καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών

Το πρόγραμμα σπουδών είναι ειδικά σχεδιασμένο, ώστε να προσφέρει τόσο βασικές, όσο και πιο εξειδικευμένες γνώσεις πάνω στην ηλεκτροκίνηση και τους φορτιστές ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Οι συμμετέχοντες θα εισαχθούν στην έννοια της ηλεκτροκίνησης και στο νομοθετικό πλαίσιο που τη διέπει, ώστε στη συνέχεια να είναι σε θέση να εμβαθύνουν σε πιο τεχνικά χαρακτηριστικά  αναφορικά με τη διαδικασία εγκατάστασης, διαχείρισης, ελέγχου και προστασίας.

Με την ολοκλήρωση όλων των ενοτήτων, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν στις εγκαταστάσεις της MC CHARGERS για ένα εργαστήριο πρακτικής εφαρμογής γνώσεων και εξοικείωσης με τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις επάνω στους ηλεκτρικούς φορτιστές αυτοκινήτων.

Η εκδήλωση διεξάγεται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων (ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο).

Οι θεματικές ενότητες που θα αναλυθούν περιλαμβάνουν:

 1. Εισαγωγή στην ηλεκτροκίνηση
 2. Νομοθετικό πλαίσιο
 3. Σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων
 4. Εγκατάσταση σταθμών φόρτισης – Σύνδεση – Θέση σε λειτουργία
 5. Διαχείριση Σταθμών Φόρτισης & παραδείγματα εγκαταστάσεων
 6. Ηλεκτροκίνηση, έξυπνα κτίρια και έξυπνα ηλεκτρικά δίκτυα
 7. Σύνοψη – Ερωτήσεις
 8. Επίσκεψη σε MC CHARGERS για hands-on εργαστήριο

Πρόγραμμα μαθημάτων:

Δευτέρα 06/12:  16:00 – 21:00

Τετάρτη 08/12:  16:00 – 21:00

Δευτέρα 13/12:  16:00 – 21:00

Τετάρτη 15/12 – Επιλογή τμήματος για το hands-on εργαστήριο:

 • Τμήμα 1: 10:00 – 12:00
 • Τμήμα 2: 12:00 – 14:00
 • Τμήμα 3: 14:00 – 16:00

Με την επιτυχή ολοκλήρωση των ενοτήτων θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης. Το κόστος της εκπαιδευτικής εκδήλωσης ανέρχεται στα 300€ + ΦΠΑ

Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στο: https://iszeb.gr/educational-event/emobility

Το IsZEB αποτελεί έναν Συνεργατικό Σχηματισμό Καινοτομίας, με επίκεντρο τον κατασκευαστικό κλάδο.

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης και της ενίσχυσης του ανθρωπίνου δυναμικού μέσα από τη συνεχιζόμενη δια βίου μάθηση και την πρόσβαση στην επιστημονική γνώση, διοργανώνει επιμορφωτικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις.

Βασικός στόχος των εκδηλώσεων αυτών είναι η προώθηση των βέλτιστων πρακτικών του κατασκευαστικού κλάδου και η διάδοση των τεχνολογικών εξελίξεων σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, με επιδείξεις σε πραγματικό χρόνο και εφαρμογές σε εξειδικευμένες εγκαταστάσεις.

Οι ιδρυτικοί εταίροι του IsZEB είναι: ΕΚΕΤΑ, CLOCKWORK, ELBIS, FIBRAN, GNOMON, ΚΛΙΜΑΜΗΧΑΝΙΚΗ, MLS, WATT+VOLT,  ZARIFOPOULOS,  IDRIAC,  INTERPLAST,  EΛΔΙΑ,  EUROCONSULTANTS,  MINDMED , PRAGMA-IOT,  ΣΕΒΕ

Η εκπαιδευτική εκδήλωση διοργανώνεται στα πλαίσια του Προγράμματος «Συνεργατικοί Σχηματισμοί για την προώθηση της καινοτομίας στην τοπική επιχειρηματικότητα» του Ε.Π. Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ΕΣΠΑ 2014-2020 με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!