Επαναστατική αλλαγή από την NVIDIA: Generative AI στα αυτοκίνητα

Στον κόσμο της αυτοκίνησης, η NVIDIA με τη χρήση Generative AI, φέρνει μια επανάσταση στην επικοινωνία ανθρώπου & μηχανής.

Ακούστε το άρθρο

Στον κόσμο της αυτοκίνησης, η NVIDIA με την τεχνητή νοημοσύνη και ειδικότερα τη Generative AI, φέρνει μια επανάσταση στην επικοινωνία ανθρώπου & μηχανής. Με την ενσωμάτωση προηγμένων συστημάτων εντός του οχήματος, οι οδηγοί απολαμβάνουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία οδήγησης.

Οι κατασκευαστές επιλέγουν την NVIDIA για την αυτόνομη οδήγηση

Η συμβολή της Cerence στην εξέλιξη του οδηγού

Η Cerence, ηγέτης στον τομέα της κινητικότητας με τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, συνεργάζεται στενά με τη NVIDIA. Η συνεργασία αυτή έχει σκοπό τη δημιουργία του Cerence Automotive Large Language Model (CaLLM). Το μοντέλο αυτό αναδεικνύει τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης στην αυτοκίνηση. Αυτό το μοντέλο αναγνωρίζει και εκτελεί τις φωνητικές εντολές και ενισχύει την αλληλεπίδραση με το αυτοκίνητο μέσω φυσικής γλώσσας.

NVIDIA DRIVE: Ηγέτης στην αυτόνομη οδήγηση

Generative AI: Φέρνει τα πάνω κάτω!

Με τη χρήση του NVIDIA DGX Cloud στο Microsoft Azure, η Cerence επιτρέπει την άμεση και αποδοτική εκπαίδευση των μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης. Σύμφωνα με τη Cerence στο άμεσο μέλλον τα αυτοκίνητα δεν θα είναι απλά μέσα μεταφοράς, αλλά τουναντίον θα βοηθούν σημαντικά τον οδηγό στην καθημερινότητά του. Βλέπετε, η χρήση Generative AI, στα αυτοκίνητα αλλάζει δραστικά την αλληλεπίδραση μεταξύ ανθρώπου και μηχανής. Επιπλέον οι οδηγοί μπορούν να δίνουν φωνητικές εντολές για πλοήγηση ή χειρισμό των ψυχαγωγικών συστημάτων. Η προηγμένη τεχνολογία δίνει τη δυνατότητα στο σύστημα να κατανοεί και να ανταποκρίνεται στη φυσική γλώσσα. με ακρίβεια που προηγουμένως ήταν αδιανόητη. Αυτό καθιστά την οδήγηση πιο άνετη, ευχάριστη και ασφαλή. Μάλιστα σε ένα πρόσφατο video, ο Iqbal Arshad, επικεφαλής τεχνολογίας της Cerence, τόνισε το εξής: «Η Generative AI, είναι η μοναδική και η μεγαλύτερη αλλαγή που συμβαίνει στον κλάδο της τεχνολογίας συνολικά».

Ποιες καινοτομίες φέρνει η NVIDIA στην αυτόνομη οδήγηση;

Τα δεδομένα αλλάζουν το τοπίο

Ο μεγάλος όγκος δεδομένων που έχει στη διάθεσή της η Cerence της δίνει τη δυνατότητα να εξελίξει άμεσα ένα Large Language Model έτοιμο για τα αυτοκίνητα. Μάλιστα, όπως δηλώνουν υψηλόβαθμα στελέχη της Cerence, το μέλλον της αυτοκίνησης είναι ευοίωνο. Στο άμεσο μέλλον τα οχήματα δεν θα είναι απλώς μεταφορικά μέσα, αλλά έμπιστοι βοηθοί για κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας.

abb_img