Ποιες καινοτομίες φέρνει η NVIDIA στην αυτόνομη οδήγηση;

Στην έκθεση CES, η NVIDIA παρουσίασε τις συνεργασίες της με κορυφαίες εταιρείες του κλάδου, υπογραμμίζοντας τον ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης στην αυτοκίνηση.

Ακούστε το άρθρο

Είναι γεγονός πως η αυτοκινητοβιομηχανία βιώνει μια επανάσταση χάρη στις προηγμένες τεχνολογίες που ενσωματώνονται στα αυτοκίνητα. Μάλιστα στην έκθεση CES, η NVIDIA παρουσίασε τις συνεργασίες της με κορυφαίες εταιρείες του κλάδου. Επιπλέον, οι εν λόγω συνεργασίες υπογραμμίζουν τον ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης και της υπολογιστικής ισχύος στην αυτοκίνηση του μέλλοντος!

Το μέλλον της αυτόνομης οδήγησης από την Wayve

Ο ρόλος των συνεργασιών και της υπολογιστικής ισχύος

Ο Magnus Ostberg, επικεφαλής λογισμικού στη MercedesBenz, υπογραμμίζει πώς η συνεργασία της εταιρείας με τη NVIDIA συμβάλλει στην υπέρβαση των τεχνολογικών ορίων. Μάλιστα αναλυτικότερα δήλωσε: «Η NVIDIA μας δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε περαιτέρω για να φέρουμε την αυτόνομη οδήγηση στο επόμενο επίπεδο. Και επιπλέον σε περιοχές που δεν μπορούσαμε να πάμε πριν».

Αντίστοιχα, ο Shawn Kerrigan COO της Plus επισήμανε ότι η αυτόνομη τεχνολογία απαιτεί τεράστια υπολογιστική ισχύ για την κατανόηση του περιβάλλοντος και την ασφαλή λήψη αποφάσεων. Επιπλέον, ο Stefan Solyom της Pebble και ο Martin Kristensson της Volvo ανέφεραν ότι η NVIDIA παρέχει την απαραίτητη υπολογιστική ισχύ για την ενίσχυση της ασφάλειας και της αντίδρασης των αυτοκινήτων.

Volvo Cars Energy Solutions Με φόντο την αποθήκευση ενέργειας

Η σημασία της τεχνητής νοημοσύνης

Η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί κεντρικό στοιχείο των αυτόνομων συστημάτων. Αυτό αναφέρει ο Don Burnette της Kodiak Robotics και επισημαίνει ότι το hardware της NVIDIA παίζει καθοριστικό ρόλο. Μάλιστα, ο Tony Han της WeRide και ο Thomas Ingenlath της Polestar τονίζουν τη σημασία της τεχνητής νοημοσύνης και πως αυτή θα φέρει τη νέα και ασφαλέστερη εποχή του κλάδου αυτοκινήτου.

Η μεγάλη σημασία της προσομοίωσης

Η προσομοίωση αποτελεί βασικό εργαλείο για την ανάπτυξη και την επαλήθευση των αυτόνομων συστημάτων. Ο Ziv Binyamini της Foretellix και ο Bruce Baumgartner της Zoox εξηγούν ότι οι τεχνολογίες της NVIDIA είναι ζωτικής σημασίας. Μάλιστα τόσο για την ενσωμάτωση στα οχήματα, όσο και για την υποδομή στο cloud.

Η Yamaha θα προσφέρει ανταλλάξιμες μπαταρίες για μικρά ηλεκτρικά

Η αυτόνομη οδήγηση θα σώζει ζωές

Ο Austin Russell της Luminar τόνισε ότι η πλατφόρμα DRIVE της NVIDIA μπορεί να σώσει εκατομμύρια ζωές και να εξοικονομήσει αμέτρητες ώρες οδήγησης. Η NVIDIA DRIVE συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της αυτόνομης οδήγησης. Επιτρέπει την ανάπτυξη ασφαλέστερων και πιο αποδοτικών συστημάτων και διαμορφώνει το μέλλον των μετακινήσεων.

abb_img