Οι κατασκευαστές επιλέγουν την NVIDIA για την αυτόνομη οδήγηση

H NVIDIA μια εταιρεία που πρωτοπορεί στον τομέα της είναι η νούμερο ένα επιλογή των κατασκευαστών ηλεκτρικών οχημάτων.

Ακούστε το άρθρο

Όπως ανακοίνωσαν τα υψηλόβαθμα στελέχη της NVIDIA, πολλοί κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων όπως η Li Auto, η GWM, η ZEEKR και η Xiaomi, επιλέγουν την πλατφόρμα NVIDIA DRIVE για την ανάπτυξη συστημάτων αυτόνομης οδήγησης.

Το μέλλον της αυτόνομης οδήγησης από την Wayve

H προηγμένη τεχνολογία της NVIDIA

Επιπλέον σύμφωνα με τους παραπάνω κατασκευαστές αυτοκινήτων, η ενσωμάτωση αυτής της προηγμένης τεχνολογίας βοηθά στη βελτίωση των δυνατοτήτων των οχημάτων τους. Ενδεικτικά, η Li Auto θα χρησιμοποιήσει τον νέο υπολογιστή DRIVE Thor στα μελλοντικά της μοντέλα. Επιπλέον η GWM, η ZEEKR και η Xiaomi θα επωφεληθούν από τη χρήση της υπάρχουσας πλατφόρμας DRIVE Orin. Μάλιστα η πλατφόρμα DRIVE Thor προσφέρει βελτιωμένες δυνατότητες, όπως αυτόνομη οδήγηση, παρακολούθηση οδηγού και επιβατών. Επιπλέον ενσωματώνει λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης (AI) για το εσωτερικό του οχήματος.

Η πλατφόρμα DRIVE Orin, απολαμβάνει ευρεία εφαρμογή από διάφορες εταιρείες και παρέχει ισχυρές δυνατότητες υπολογιστικής ισχύος και τεχνητής νοημοσύνης. Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως οι επεξεργαστές, παρέχουν συνδυαστικά 508 τρισεκατομμύρια λειτουργίες ανά δευτερόλεπτο. Η τόση ισχύς επιτρέπει την επεξεργασία πληροφοριών από τους αισθητήρων σε χρόνο ρεκόρ. Αυτή η δυνατότητα τροφοδοτεί την αυτόνομη οδήγηση συνδυαστικά με τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού (ADAS). Αυτή η δυνατότητα προσφέρει το υπόβαθρο για την ταχύτατη ανάπτυξη της αυτόνομης οδήγησης, με ασφαλέστερα και αποδοτικότερα οχήματα.

Ποιες καινοτομίες φέρνει η NVIDIA στην αυτόνομη οδήγηση;

Η NVIDIA πάει τα ηλεκτρικά σε άλλο επίπεδο

Η NVIDIA πλέον συνεργάζεται στενά με τους κατασκευαστές για να ενσωματώσει τις λύσεις της στα νέα ηλεκτρικά μοντέλα. Αναλυτικότερα προσφέρει εργαλεία ανάπτυξης λογισμικού και υποστήριξη για την αξιοποίηση της πλατφόρμας NVIDIA DRIVE. Η NVIDIA παίζει βασικό ρόλο στην εξέλιξη της αυτόνομης οδήγησης, προσφέροντας λύσεις που καλύπτουν τις ανάγκες των σύγχρονων κατασκευαστών EV.

Αυτή η συνεργασία είναι η απόδειξη της δέσμευσης των κατασκευαστών για επενδύσεις σε τεχνολογίες αιχμής. Τεχνολογίες που προάγουν την καινοτομία και την ασφάλεια στον τομέα της αυτοκίνησης. Επιπλέον όπως αναφέρουν οι ειδικοί, με την τεχνολογία της NVIDIA οι λύσεις για τις προκλήσεις του μέλλοντος θα είναι παιχνιδάκι.

abb_img