Η NVIDIA εντυπωσίασε στο συνέδριο CVPR 2024

Στο συνέδριο Computer Vision and Pattern Recognition η NVIDIA έδειξε πως θα διαμορφώσει το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης και της αυτόνομης οδήγησης.

Ακούστε το άρθρο

Η NVIDIA για ακόμα μια φορά εντυπωσίασε και μας έδειξε πως εξελίσσει την Generative AI και πώς αυτή εφαρμόζεται στην αυτόνομη οδήγηση. Μάλιστα η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί επίσης να εφαρμοστεί στη βιομηχανία, στον τομέα της υγείας, αλλά και σε πλήθος άλλων τομέων. 

NVIDIA DRIVE: Ηγέτης στην αυτόνομη οδήγηση

Οι νέες πλατφόρμες υπολογιστών

Η NVIDIA παρουσίασε τις νέες πλατφόρμες υπολογιστών με εφαρμογή ειδικά για την υποστήριξη της τεχνητής νοημοσύνης και των αυτόνομων οχημάτων. Οι πλατφόρμες αυτές προσφέρουν υψηλή απόδοση και ενεργειακή αποδοτικότητα, επιτρέποντας την επεξεργασία τεράστιων όγκων δεδομένων σε πραγματικό χρόνο. Επιπλέον με τη χρήση αυτών των νέων τεχνολογιών, οι ερευνητές δημιουργούν προηγμένα και αξιόπιστα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης.

Οι κατασκευαστές επιλέγουν την NVIDIA για την αυτόνομη οδήγηση

Εφαρμογές σε αυτόνομα οχήματα

Η NVIDIA προχώρησε σε σημαντικές βελτιώσεις στις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης και την εφαρμογή τους σε φυσικό περιβάλλον. Οι νέες λύσεις της εταιρείας επιτρέπουν την ακριβή ανίχνευση και αναγνώριση αντικειμένων στον δρόμο. Κάτι που βελτιώνει την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των αυτόνομων οχημάτων. Για να επιτευχθεί αυτό, ένα μοντέλο εκπαιδεύεται πρώτα σε έναν υπερυπολογιστή τεχνητής νοημοσύνης όπως ο DGX. Στη συνέχεια, γίνεται προσομοίωση με την πλατφόρμα Omniverse. Πριν αυτό εφαρμοστεί σε όχημα, εκτελείται σε σύστημα NVIDIA OVX. Μάλιστα, η πλατφόρμα DRIVE AGX υλοποιεί επεξεργασία των δεδομένων σε πραγματικό χρόνο.

Συνεργασίες και συμπράξεις

Η NVIDIA ενισχύει τις συνεργασίες της με μεγάλες εταιρείες του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας και της τεχνολογίας. Μέσω αυτών των συνεργασιών, η εταιρεία επιδιώκει να ενσωματώσει τις καινοτομίες της σε μια ευρεία γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών. Αυτό περιλαμβάνει την ανάπτυξη νέων εφαρμογών για την τεχνητή νοημοσύνη. Εφαρμογές που ωφελούν τόσο τους κατασκευαστές αυτοκινήτων, όσο και τους τελικούς χρήστες.

Ποιες καινοτομίες φέρνει η NVIDIA στην αυτόνομη οδήγηση;

Τι μας επιφυλάσσει το μέλλον;

Η παρουσίαση στο συνέδριο αποδεικνύει τη δέσμευσή της για την προώθηση της τεχνητής νοημοσύνης, αλλά και της αυτόνομης οδήγησης. Μάλιστα το μέλλον της τεχνολογίας θα είναι λαμπρό, με την NVIDIA να είναι στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων.

abb_img