Επένδυση – μαμούθ της Amazon στην Ευρώπη!

Τον ευρωπαϊκό στόλο των ηλεκτρικών οχημάτων της σχεδιάζει να ενισχύσει η Amazon, επενδύοντας το τεράστιο ποσό του 1 δισ. ευρώ.

Ακούστε το άρθρο

Η Amazon επενδύει ένα τεράστιο ποσό στην ευρωπαϊκή αγορά, για την ενίσχυση του στόλου των ηλεκτρικών οχημάτων της. Πιο συγκεκριμένα, η αμερικάνικη εταιρεία σχεδιάζει να επενδύσει περισσότερα από 1 δισ. ευρώ για τον εξηλεκτρισμό των οχημάτων που διαθέτει για τις διανομές της.

Πρόσφατα, η Amazon ξεκίνησε τη συνεργασία της με τη σουηδική Volvo Trucks. Η σουηδική εταιρεία θα της παραδώσει ηλεκτρικά βαρέα φορτηγά για τις διανομές της επί ευρωπαϊκού εδάφους. Αναλυτικότερα, η αμερικανική εταιρεία παρήγγειλε 20 Volvo FH Electric, τα οποία προορίζει για την αγορά της Γερμανίας.

Σημαντική συνεργασία της Volvo Trucks με την Amazon

Η Amazon σχεδιάζει 10.000 Van και 1.500 φορτηγά

Ουσιαστικά, η Amazon θα υπερτριπλασιάσει τον στόλο των ηλεκτρικών Van, στην Ευρώπη. Προς το παρόν διαθέτει πάνω από 3.000 οχήματα. Ειδικότερα, στο πλάνο της είναι να διαθέσει στους ευρωπαϊκούς δρόμους 10.000 ηλεκτρικά Van μέχρι το 2025.

Επιπλέον, η εταιρεία προγραμματίζει να αγοράσει περισσότερα από 1.500 ηλεκτρικά φορτηγά, τα οποία τα επόμενα χρόνια θα φέρουν εις πέρας τα «middle-mile logistics». Δηλαδή, τις αποστολές μέσων αποστάσεων.

Μάλιστα, σε αυτό το πλαίσιο, η Amazon έχει ήδη συμφωνήσει με τη Daimler Truck, ώστε να ξεκινήσει δοκιμές του νέου eActros LongHaul σε πραγματικές συνθήκες εργασίας. Οι δοκιμές του νέου οχήματος αυτονομίας 500800 χιλιομέτρων, όπως όλα δείχνουν, θα λάβουν χώρα τον επόμενο χρόνο.

Οι υπηρεσίες της Amazon ακούνε τα πάντα και… βοηθούν!

Και εγκατάσταση φορτιστών στο πλάνο

Εκτός από τα ηλεκτρικά οχήματα, η Amazon θα επενδύσει στην τοποθέτηση σταθμών φόρτισης, στις εγκαταστάσεις της σε όλη την Ευρώπη. Επίσης, θα διπλασιάσει το ευρωπαϊκό δίκτυο κέντρων μικροκινητικότητας, τα οποία προς το παρόν λαμβάνουν χώρα σε 20 πόλεις σε όλη την Ευρώπη.

Η τεράστια επένδυση της αμερικανικής εταιρείας θα πραγματοποιηθεί τα επόμενα πέντε χρόνια και θα επιταχύνει τη διαδικασία απαλλαγής της μάρκας από εκπομπές άνθρακα. Επιπλέον, η εταιρεία θα καταργήσει όλα τα οχήματα εσωτερικής καύσης έως το 2035 στην Ευρώπη, έπειτα από απόφαση της E.E.

abb_img