Έρχεται ΕΣΠΑ για ηλιακά πάνελ!

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα μπορούν να τοποθετήσουν ηλιακά πάνελ μέσω ΕΣΠΑ, τα οποία θα χρησιμοποιούν για ιδιοκατανάλωση.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, θα υπάρξει επιδότηση για την τοποθέτηση ηλιακών πάνελ από επιχειρήσεις. Μάλιστα, οι επιχειρήσεις θα χρησιμοποιούν τα ηλιακά πάνελ για ιδιοκατανάλωση και όχι για net metering.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μέσα στις επόμενες μέρες θα λάβει χώρα ανακοίνωση για μία μεγάλη αμερικάνικη επένδυση στη Θεσσαλονίκη.

Hornsea 2: Αυτό είναι το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκo στον κόσμο!

Ηλιακά πάνελ μέσω ΕΣΠΑ για επιχειρήσεις

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα εγκαταστήσουν ηλιακά πάνελ έως 10 kW μέσω ενός ειδικού προγράμματος ΕΣΠΑ. Μάλιστα, τα εν λόγω πάνελ θα παράγουν ρεύμα για ιδιοκατανάλωση και όχι για net metering. Ουσιαστικά, το συγκεκριμένο μέτρο αποτελεί μία λύση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στην ενέργεια.

Θα επικρατήσουν οι κυψέλες υδρογόνου;

Προγράμματα «Εξοικονομώ» και «ΗΛΕΚΤΡΑ»

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σύντομα θα ξεκινήσει η λειτουργία του προγράμματος «Εξοικονομώ» για τις επιχειρήσεις. Ακόμη, ήδη λειτουργεί το πρόγραμμα «ΗΛΕΚΤΡΑ» για την εξοικονόμηση ενέργειας στα δημόσια κτίρια.

Υπεράκτια αιολικά πάρκα στις ελληνικές θάλασσες!

Παράλληλα, μέσα στις επόμενες μέρες το αρμόδιο Υπουργείο θα ανακοινώσει μία μεγάλη αμερικανική επένδυση στη Θεσσαλονίκη. Η επένδυση θα ακολουθήσει αντίστοιχες κινήσεις άλλων εταιρειών, όπως της Pfizer, της CISCO και της Deloitte.

Hellenic Hydrogen: Motor Oil, ΔΕΗ και πράσινο υδρογόνο

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε:

«Επιλέξαμε ένα είδος επιδότησης της κατανάλωσης που αφορά όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Δεν φτάνει όμως στο σημείο εκείνο όπου χρειάζεται σύνδεση στο δίκτυο, ώστε να μην υπάρχει το εμπόδιο του ΔΕΔΔΗΕ. Θα βάζει κανείς ηλιακά πάνελ, τα οποία θα επιτρέπουν σχεδόν το μηδενισμό της κατανάλωσης του ρεύματός της επιχείρησης. Άρα, με αυτό τον τρόπο μετατρέπουμε τις υψηλές τιμές ενέργειες από ανταγωνιστικό μειονέκτημα σε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα».

abb_img
spot_img