Έρχεται το νέο Opel Mokka Electric!

Το Opel Mokka-e ξαναβαφτίζεται και γίνεται Mokka Electric, ενώ θα διαθέτει μεγαλύτερη αυτονομία και αυξημένη ιπποδύναμη.

Ακούστε το άρθρο

Το Mokka-e αλλάζει και η Opel αναβαθμίζει την απόδοση του. Μάλιστα, του αλλάζει και όνομα και πλέον καλωσορίζουμε το Opel Mokka Electric. Η νέα έκδοση του αμιγώς ηλεκτρικού SUV αποκτά μεγαλύτερη αυτονομία και περισσότερη ισχύ. Ουσιαστικά, η Opel παρουσίασε την αναβαθμισμένη έκδοση του Mokka, σχεδόν δύο μήνες μετά την παρουσίαση του Astra Electric.

Test Drive || Opel Mokka-e: Δυναμικά… ηλεκτρικό!

Το Opel Mokka Electric είναι αναβαθμισμένο

Το Opel Mokka Electric θα διαθέτει έναν ηλεκτρικό κινητήρα τοποθετημένο στον εμπρός άξονα, με ισχύ 156 ίππων και 260 Nm ροπής. Κοινώς 20 επιπλέον ίπποι από το Mokka-e. Επιπλέον, το νέο μοντέλο της Opel θα ολοκληρώνει την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα του θα φτάνει τα 150 χλμ./ώρα.

Το Opel Corsa «έκλεισε τα 40» και το γιορτάζει!

Παράλληλα, το νέο Mokka Electric θα διαθέτει 3 διαφορετικά driving modes (Eco, Normal και Sport). Ουσιαστικά, στη λειτουργία ECO το ηλεκτρικό μοντέλο είναι ενεργειακά αποδοτικότερο με στόχο τη μεγαλύτερη αυτονομία.

Ακόμη, θα φέρει ένα σύστημα αναγεννητικής πέδησης, το οποίο θα ανακτά ενέργεια κατά την οδήγηση ή το φρενάρισμα. Τέλος, αν ο οδηγός επιλέξει στο κιβώτιο ταχυτήτων την επιλογή B, η ροπή ανάκτησης και πέδησης σημειώνει αύξηση.

Αυτό είναι το Opel Rocks e-Xtreme!

Και με «μεγαλύτερη» μπαταρία

Το αναβαθμισμένο Mokka Electric θα διαθέτει μία μπαταρία χωρητικότητας 54 kWh, την οποία η Opel τοποθετεί στο κάτω μέρος του αμαξώματος. Μάλιστα, με αυτόν τον τρόπο η Opel κρατά χαμηλά το κέντρο βάρους του μοντέλου και αυξάνει την ασφάλεια και την οδηγική απόλαυση.

Ουσιαστικά, η νέα μπαταρία αυξάνει την αυτονομία του μοντέλου κατά 20% και από τα 388 χιλιόμετρα φτάνει τα 406 χιλιόμετρα. Επιπλέον, η φόρτιση της έως το 80% σε παροχή 100 kW διαρκεί μόλις 30 λεπτά. Τέλος, το Mokka Electric διαθέτει ενσωματωμένο φορτιστή 11 kW για φόρτιση σε εναλλασσόμενο ρεύμα.

To πρώτο ηλεκτρικό Opel Astra είναι πλέον γεγονός

O Florian Huettl, CEO της Opel, δήλωσε:

«Το e γίνεται Electric. Με το νέο επίθημα, υπογραμμίζουμε ότι το Opel Mokka προσφέρει περισσότερη διασκέδαση στην ηλεκτρική οδήγηση από ποτέ. Είναι ένα ηλεκτρικό όχημα απαράμιλλο στην κατηγορία του. Από τότε που κυκλοφόρησε, το εξαιρετικό συμπαγές SUV μας, έχει εντυπωσιάσει με τον τολμηρό και καθαρό σχεδιασμό, το χαρακτήρα του και την αποδεδειγμένη καταλληλόλητα του για καθημερινή χρήση. Τώρα, με νέο ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης και μεγαλύτερη μπαταρία κάνουμε το Mokka Electric ακόμα πιο δυνατό και αποδοτικό».

abb_img