Έρχονται ηλεκτρικά λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη

Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης θα παραλάβει τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία, τον Σεπτέμβριο του 2023.

Η αστική συγκοινωνία στη Θεσσαλονίκη αλλάζει, καθώς η πόλη περνάει στη νέα «ηλεκτρική» εποχή της. Μάλιστα, οι πολίτες σύντομα θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν νέα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία. Συγκεκριμένα, ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) θα παραλάβει τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Αυτό ανακοίνωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΘ, Κώστας Ταγγίρης, σε εκδήλωση των εργαζόμενων του Οργανισμού. Τέλος, στην εκδήλωση συμμετείχε και ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος είναι και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΣΘ.

Τα λεωφορεία της Αθήνας σκοτώνουν τα μικρόβια!

Τα ηλεκτρικά λεωφορεία αλλάζουν τη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με τον Κώστα Ταγγίρη, ο ΟΑΣΘ θα παραλάβει τα πρώτα νέα και υπερσύγχρονα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία τον Σεπτέμβριο. Μάλιστα, αυτή η κίνηση φωτίζει τη νέα εποχή του Οργανισμού, της Θεσσαλονίκης και όλου του πλέγματος της αστικής συγκοινωνίας.

Επιπλέον, ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι καμία θέση εργασίας δεν κινδυνεύει λόγω της νέας ηλεκτρικής εποχής του οργανισμού. Τέλος, υπογράμμισε ότι δεν αμφισβητείται ο ρόλος του ΟΑΣΘ στην εκτέλεση της αστικής συγκοινωνίας, καθώς είναι ο φορέας που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα το συγκοινωνιακό έργο.

Στην ίδια εκδήλωση μίλησε και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΘ, Γιάννης Δήμκας. Μάλιστα, τόνισε ότι οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να βάζουν πλάτη για τον Οργανισμό, όπως έκαναν διαχρονικά.

Αθήνα: 1.200 λεωφορεία «λένε όχι» στον κορωνοϊό!

Αντίστοιχη κίνηση και από τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης

Εκτός από τη Θεσσαλονίκη και ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης αγκαλιάζει την ηλεκτροκίνηση έμπρακτα. Συγκεκριμένα, ο Δήμος μπήκε δυναμικά στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της δημοτικής συγκοινωνίας.

Μάλιστα, εξασφάλισε τη χρηματοδότηση πέντε ηλεκτρικών λεωφορείων. Με αυτόν τον τρόπο εξοικονομεί πόρους και φέρνει νέα δεδομένα στην φιλική προς το περιβάλλον αστική μετακίνηση.

Ηλεκτρικά λεωφορεία στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης

Ουσιαστικά, τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία παρέχουν 220 χιλιόμετρα αυτονομίας, καθώς και πάνελ για την αυτοφόρτιση τους. Τέλος, δεν χρησιμοποιούν ορυκτά καύσιμα.

Ο Προέδρος του ΟΑΣΘ, Κώστας Ταγγίρης, δήλωσε τα εξής:

«Καθημερινά δίνουμε εξετάσεις στο επιβατικό κοινό. Δε θα το απογοητεύσουμε! Είμαστε μία οικογένεια, μαζί θα παλέψουμε τα προβλήματα και να είστε υπερήφανοι που είστε κομμάτι του ΟΑΣΘ».

Editorial