Τα λεωφορεία της Αθήνας σκοτώνουν τα μικρόβια!

Τα λεωφορεία της Αθήνας θα αντιμετωπίζουν τη διασπορά του κορωνοϊού και άλλων ασθενειών, με αντιμικροβιακά φύλλα χαλκού.

Ακούστε το άρθρο

Έναν νέο διαγωνισμό προκήρυξε η ΟΣΥ σχετικά με τα λεωφορεία της Αθήνας και την προστασία από τον κορωνοϊό και από άλλες ασθένειες. Ουσιαστικά, ο οργανισμός επιθυμεί την επένδυση με αντιμικροβιακά φύλλα χαλκού όλων των κοινόχρηστων επιφανειών. Επομένως, με αυτόν τον τρόπο τα αστικά λεωφορεία θα αποτρέπουν τη διασπορά τόσο του κορωνοϊού, όσο και άλλων ίων και μικροβίων.

Θεσσαλονίκη: Κάμερες στις λεωφορειολωρίδες ξανά!

Ο διαγωνισμός για τα λεωφορεία της Αθήνας

Η ΟΣΥ προκήρυξε το διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό στις 22 Νοεμβρίου, ο οποίος αφορά 1.500 λεωφορεία. Ακόμη, η καταληκτική ημερομηνία προσφοράς είναι η Δεκεμβρίου.

Ουσιαστικά, ο διαγωνισμός αφορά την επένδυση των κοινόχρηστων επιφανειών αφής με αντιμικροβιακά φύλλα χαλκού. Μάλιστα, ανάλογα με την επιφάνεια θα συναντάμε διάφανα φιλμ, καθώς και θερμοσυστελλόμενους σωλήνες (tubes).

Οι αρμόδιοι θα τοποθετήσουν τα εν λόγω αντιμικροβιακά προϊόντα στα εξής σημεία:

  • Χειρολαβές θυρών
  • Χειρολαβές καθισμάτων
  • Κουπαστές
  • Χειρολαβές όρθιων
  • Μπάρες όρθιων
  • Περιμετρικές μπάρες

Ηλεκτρικά λεωφορεία στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης

Τα προϊόντα του χαλκού θα έχουν κατάλληλες διαστάσεις για την επένδυση όλων των κοινόχρηστων επιφανειών αφής εκάστου οχήματος. Ουσιαστικά, θα λειτουργούν ως μέσο για την πρόληψη και τον περιορισμό της διασποράς των ιών και των παθογόνων βακτηρίων, τα οποία διασπείρονται μέσω της αφής. Τα συγκεκριμένα προϊόντα εξουδετερώνουν πολλούς από τους ισχυρότερους τύπους βακτηρίων και ιών. Μάλιστα, αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει και τον νέο κορωνοϊό.

Επιπλέον, μειώνουν το μικροβιακό φορτίο στην επιφάνεια του χαλκού σε ποσοστό άνω του 99%. Επομένως, μειώνουν σημαντικά και τον κίνδυνο μετάδοσης της μόλυνσης μέσω της αφής.

1.300 νέα λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη!

Τέλος, η αντιμικροβιακή δράση του χαλκού παραμένει ενεργή χωρίς τον καθαρισμό και την απολύμανση των φύλλων χαλκού. Υπάρχει μεγάλη διαφορά σε σχέση με τον σίδηρο, το ανοξείδωτο ατσάλι και το πλαστικό, τα οποία απαιτούν συνεχή απολύμανση και καθαρισμό.

Η αξία της σύμβασης του διαγωνισμού θα φτάσει τα 1.181.100 ευρώ με ΦΠΑ. Επιπλέον, η σύμβαση περιλαμβάνει ρήτρα αναθεώρησης της ποσότητας έως 15% για την προσαύξηση της ποσότητας. Τέλος, υπάρχει και το δικαίωμα περιορισμού έως 50% για μείωση της ποσότητας.

abb_img