Έρευνα: H ηλεκτροκίνηση σώζει ζωές!

Έρευνα στις ΗΠΑ αποκαλύπτει τα πολλαπλά οφέλη στην υγεία και όχι μόνο, που θα φέρουν οι τεχνολογίες μηδενικών ρύπων στους τομείς των μεταφορών.

Ακούστε το άρθρο

Έρευνα αποκαλύπτει τα τεράστια οφέλη για την δημόσια υγεία και το κλίμα που προσφέρει η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση. Την έρευνα πραγματοποίησε η Αμερικάνικη Ένωση Πνευμονολογίας. Όπως αναφέρει, μία ευρεία μετάβαση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και σε ένα «καθαρό» δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, θα μπορεί μελλοντικά να σώζει ζωές.

Έρευνα: Απίθανη η χρήση κυψελών υδρογόνου στα αυτοκίνητα

Οφέλη σε πολλούς τομείς δείχνει η έρευνα

Με βάση την έρευνα, σημαντικό ρόλο σε αυτό θα έχει η κίνηση της αγοράς αυτοκινήτων στα επόμενα χρόνια. Δηλαδή, πιθανές πωλήσεις νέων ηλεκτρικών επιβατικών μέχρι το 2035 στις ΗΠΑ, καθώς και ηλεκτρικών βαρέων οχημάτων έως το 2040. Τα οχήματα αυτά θα πρέπει να φορτίζουν από ρεύμα, το οποίο προκύπτει χωρίς την καύση ορυκτών καυσίμων.

Αναλυτικότερα, μια τέτοια θετική αλλαγή θα μπορεί να αποτρέψει έως το 2050 μέχρι και 110.000 πρόωρους θανάτους. Παράλληλα θα υπάρχει μείωση στις κρίσεις άσθματος κατά 2,78 εκατομμύρια και στις ημέρες αποχής από την εργασία κατά 13,4 εκατομμύρια. Τέλος, συνολικά τα οφέλη για τη δημόσια υγεία θα αντιστοιχούν σε 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Έρευνα: Τα ηλεκτρικά «ζορίζουν» τους Βρετανούς

Τέλος, η μετάβαση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα ωφελούσε σε μεγάλο βαθμό όλες τις κοινότητες που είναι κοντά σε αυτοκινητόδρομους. Καθώς και εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, σε λιμάνια, σε αποθήκες αλλά και σε διυλιστήρια.

Οι αρνητικές επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Περισσότεροι από 4 στους 10 Αμερικάνους ζουν σε μια κοινότητα που η ατμοσφαιρική ρύπανση επηρεάζει αρνητικά την υγεία τους. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ρύπανση αυτή είναι συνδεδεμένη με καρκίνους, καρδιακές προσβολές και πνευμονικές παθήσεις. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η επίπτωση που προκαλεί στην ανάπτυξη των πνευμόνων των παιδιών, επηρεάζοντας τα σε όλη τους τη ζωή.

Έρευνα: Οι Έλληνες «ψήνονται» για ηλεκτρικό ή υβριδικό αυτοκίνητο

Τέλος, ένα ακόμα ενδιαφέρον πόρισμα της έρευνας της Ένωσης έχει να κάνει με την επίπτωση της υγείας των Αφροαμερικανών από την ατμοσφαιρική ρύπανση. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει ότι είναι τρεις φορές πιο πιθανό να αναπνέουν «μολυσμένο» αέρα συγκριτικά με τους υπόλοιπους.

 

abb_img