Έρευνα: Το 80% των οδηγών δεν ξέρει να αλλάζει λάστιχο!

Σύμφωνα με έρευνα, φαίνεται ότι οι σημερινοί οδηγοί δεν το έχουν ιδιαίτερα με τις επιδιορθώσεις στα αυτοκίνητα τους, σε ενδεχόμενες βλάβες.

Ούτε λάστιχο δεν μπορούν να αλλάξουν πλέον οι οδηγοί τη σήμερον ημέρα, σύμφωνα με νέα έρευνα. Συγκεκριμένα, οι περισσότεροι οδηγοί τα βρίσκουν σκούρα ακόμα και με τις μικρές επιδιορθώσεις που μπορούν να προκύψουν στο αυτοκίνητο τους. Σε αντίθεση με παλαιότερα χρόνια, όπου σχεδόν κάθε οδηγός είχε μια ιδέα για τις βασικές λειτουργίες του αυτοκινήτου.

Έρευνα: 200 φορές πιο πιθανό το ατύχημα λόγω αλκοόλ!

Για πολλούς, η αλλαγή ελαστικού φαντάζει εφιάλτης. Ωστόσο, ακόμη και μια απλή διαδικασία όπως είναι ο έλεγχος πίεσης ελαστικών ή και το πλύσιμο του αυτοκίνητου, δεν απασχολεί τους περισσότερους. Τα πρατήρια καυσίμων και προφανώς τα πλυντήρια αυτοκίνητων αναλαμβάνουν τα παραπάνω.

Έρευνα: H ηλεκτροκίνηση σώζει ζωές!

Σχεδόν… ανίδεοι οι οδηγοί σύμφωνα με την έρευνα

Στη μελέτη έλαβαν μέρος περισσότερα από 1.200 άτομα. Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο που προέκυψε ήταν ότι το 77% δεν γνωρίζει να ελέγξει τα βασικά. Το 47% των ιδιοκτητών αυτοκινήτων πλένουν οι ίδιοι το αυτοκίνητό τους. Το 38% ελέγχει τα υγρά, ενώ το 36% ελέγχουν μόνοι τους τις πιέσεις των ελαστικών.

Επιπλέον, σύμφωνα με την έρευνα, ένας στους τρεις οδηγούς μπορεί να αντικαταστήσει του υαλοκαθαριστήρες και ένας στους τέσσερις την μπαταρία. Μόνο το 20% εξ αυτών μπορεί να αλλάξει το ελαστικό ή μία καμένη λάμπα.

Τέλος, όσα προαναφέραμε δεν είναι τίποτα, αν σκεφτείτε ότι το μόλις το 7% των συμμετεχόντων, δεν γνωρίζει καν τι σημαίνουν οι δείκτες στο ταμπλό!

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!