Ετοιμάστε το όχημά σας για την πασχαλινή εξόρμηση!

Οι άγιες μέρες έφτασαν και για να είναι αυτή η έξοδος απόλαυση και όχι μαρτύριο προετοιμάστε ανάλογα το όχημα σας!

Ακούστε το άρθρο

Η περίοδος του Πάσχα είναι μια κλασική εποχή που οι περισσότεροι φεύγουν για την εξοχή. Άλλωστε η απόδραση από την καθημερινότητα είναι επιβεβλημένη. Για να το απολαύσετε όμως η προετοιμασία πριν το ταξίδι είναι επιβεβλημένη.

Τα EV αυτοκίνητα χρειάζονται λάδι;

Τι να ελέγξετε στο όχημά σας;

Αρχικά προτείνουμε πριν την πασχαλινή εξόρμηση σας το όχημα να περάσει από έναν περιοδικό, τυπικό έλεγχο από το μηχανικό σας. Έτσι θα εξασφαλίσετε ότι όλα δουλεύουν σωστά και δεν θα βρεθείτε προ εκπλήξεων. Από εκεί και έπειτα μπορείτε και μόνοι σας να ελέγξετε μια σειρά πραγμάτων για να είστε σίγουροι. Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά.

Ελέγξτε τα ελαστικά σας

Η πρώτη σας ενέργεια πριν την πασχαλινή εξόρμηση θα πρέπει να είναι ο οπτικός έλεγχος των ελαστικών. Δείτε καλά αν έχουν εμφανείς φθορές που μπορεί να σας οδηγήσουν σε ένα κλατάρισμα. Αν η κατάστασή τους δεν είναι καλή αλλάξτε άμεσα. Από εκεί και έπειτα συμπληρώστε αέρα, σύμφωνα με τις υποδείξεις του κατασκευαστή.

Ρυμούλκηση με EV: τι πρέπει να ξέρουμε

Έλεγχος λιπαντικού

Αν δεν είστε κάτοχος ηλεκτρικού αυτοκινήτου, δείτε με προσοχή τη στάθμη του λιπαντικού. Το ιδανικό είναι η σχετική ένδειξη να βρίσκεται στη θέση MAX. Αν είναι στη χαμηλότερη MIN, τότε είναι άκρως απαραίτητο να συμπληρώσετε λάδι.

Έλεγχοι υγρών φρένων, ψυγείου & υδραυλικού τιμονιού

Έπειτα από τον έλεγχο του λιπαντικού δείτε αν τα υγρά των φρένων, του ψυγείου και του υδραυλικού τιμονιού βρίσκονται στη θέση MAX. Μάλιστα μη ξεχάσετε να συμπληρώσετε και το δοχείο των υαλοκαθαριστήρων με καθαριστικό. Τα μυγάκια αυτή την περίοδο, δίνουν ρεσιτάλ!

Εσείς ξέρετε πώς να οδηγείτε ένα υβριδικό μοντέλο;

Μη ξεχάσετε τα απαραίτητα έγγραφα

Πέρα από τους μηχανολογικούς ελέγχους, καλό θα είναι ο οδηγός να προετοιμάσει και να έχει σε εύκολο σημείο τα βασικά έγγραφα του αυτοκινήτου στο ντουλαπάκι. Μεταξύ αυτών, ο φάκελος του ΚΤΕΟ, τα τέλη κυκλοφορίας, η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος και φυσικά το ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

abb_img