Έτοιμάζεται το αμιγώς ηλεκτρικό Ford Capri

Το αμιγώς ηλεκτρικό Ford Capri πρόκειται να είναι ένα κουπέ SUV, που θα πατά στην πλατφόρμα MEB του VW Group

Ακούστε το άρθρο

Η Ford έδωσε στη δημοσιότητα, τις πρώτες εικόνες του μοντέλου, μέσω ενός σύντομου teaser, με την ονομασία «Comeback Cars». Η εικόνες δεν αποκαλύπτουν τίποτα περισσότερο από τα εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα, με την Ford να επιβεβαιώνει αυτό που σχεδόν όλοι περιμένουμε. Ότι το ολοκαίνουργιο Ford Capri θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό.

Αξιόπιστες πηγές του εξωτερικού, αναφέρουν πως η ισχυρότερη έκδοση του Capri θα μπορεί να εξοπλίζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες, με τη συνολική τους απόδοση να φτάνει τους 340 ίππους. Παράλληλα, η μπαταρία χωρητικότητας 82 kWh, θα είναι ικανή να προσφέρει στο Ford Capri, 480 χλμ αυτονομίας.

Έτοιμάζεται το αμιγώς ηλεκτρικό Ford Capri

Πιθανόν να υπάρξουν και άλλες εκδόσεις, με μικρότερη ιπποδύναμη και με αυτονομία που θα προσεγγίζει τα 600 χλμ. Περισσότερες και πιο εξειδικευμένες πληροφορίες, θα γίνουν γνωστές στις 10 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασής του.

Οπως φημολογείται, το επερχόμενο Ford Capri, θα διατηρήσει την κουπέ σιλουέτα του, προσαρμοσμένη σε ένα SUV αμάξωμα. Όσον αφορά την σχεδίαση, εντυπωσιακή εμφάνιση στο εμπρός μέρος, αναμένεται να δίνουν τα τέσσερα φωτιστικά σώματα ημέρας, τεχνολογίας LED, σαν αναφορά στους τέσσερις προβολείς του Vintage Capri της δεκαετίας του ’80.

Επίσης, το νέο μοντέλο της αμερικανικής φίρμας, αναμένεται να βασιστεί στην πλατφόρμα ΜΕΒ του VW Group, όπως ακριβώς και το Ford Explorer. Ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά, μέχρι αυτήν την στιγμή, δεν υπάρχει ακόμα κάποια επίσημη ενημέρωση.

 

 

abb_img