EVmoji για την Παγκόσμια Ημέρα Ηλεκτρικού Οχήματος 2021

Ακούστε το άρθρο

Οι ABB και Green.TV, ιδρυτές της Παγκόσμιας Ημέρας Ηλεκτρικών Οχημάτων (World EV Day), δημιούργησαν για φέτος μία νέα δοκιμασία με τίτλο «EVmoji» που αφορά στη δημιουργία ενός emoji ηλεκτρικού οχήματος, για να τιμήσουν και να υπογραμμίσουν αυτήν την, σημαντική για την ηλεκτροκίνηση, ημερομηνία.

Ειδικότερα, οι πωλήσεις των επιβατικών ηλεκτρικών οχημάτων σημειώνουν θεαματική αύξηση τα επόμενα χρόνια. (από 3,1 εκατομμύρια το 2020, υπολογίζονται σε 14 εκατομμύρια το 2025). Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ηλεκτρικών Οχημάτων (World EV Day) 2021, η ΑΒΒ απηύθυνε πρόσκληση στις νέες και τους νέους στην Ελλάδα, αλλά και όλον τον κόσμο. Η πρόσκληση έχει να κάνει με τη δημιουργία έενός emoji που θα συμβολίζει το ηλεκτρικό όχημα. Και επιπλέον, θα αναδεικνύει το συναρπαστικό μέλλον της βιώσιμης κινητικότητας.

Πως θα γίνει η τελική επιλογή για τη δημιουργία του «EVmoji»

Στον διαγωνισμό EVmoji challenge είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν ενδιαφερόμενοι ηλικίας 6 έως 16 ετών από όλον τον κόσμο.

Όλα τα σχέδια, οι εικόνες ή τα ψηφιακά γραφικά EVmoji έπρεπε να δημοσιοποιηθούν έως τις 20 Αυγούστου 2021. Μέσω προσωπικού ή γονικού Facebook, Instagram, LinkedIn ή Twitter με το hashtag #EVmoji.

Επίσης, μπορείτε να μάθετε περισσότερα ή να δείτε κάποια από τα σχέδια για την World EV Day 2021 χρησιμοποιώντας τα hashtag: #DriveChange #eMobility #EV #ElectricCar #EVCharger

Το νικητήριο σχέδιο θα το υποβάλλουν στην Unicode Consortium, την κοινοπραξία που ολοκληρώνει και παράγει επίσημα τα emoji.

Οι εκπρόσωποι της World EV Day θα ειδοποιήσουν τον νικητή μέσω προσωπικού μηνύματος, στον λογαριασμό συμμετοχής του.

Το νικητήριο σχέδιο θα γίνει γνωστό την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου. Που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ηλεκτρικών Οχημάτων.

Οι χάρτες της Google θα δείχνουν διαδρομές για τα διαθέσιμα μέσα μικροκινητικότητας

H World EV Day είναι η διεθνώς μεγαλύτερη ψηφιακή καμπάνια στον τομέα της αυτοκίνησης. Το 2020 κατάφερε να περάσει το μήνυμα της ηλεκτροκίνησης σε 1,9 δισεκατομμύρια αποδέκτες!

Φέτος, η ABB με υπερηφάνεια θα προωθήσει το μήνυμα για την ηλεκτρική κινητικότητα, σε συνεργασία με την Green.TV Media. Προσεγγίζοντας ακόμη περισσότερους αποδέκτες.

Στο πλαίσιο αυτό, ABB και η Green.TV προσκάλεσαν την επόμενη γενιά οδηγών ηλεκτρικών οχημάτων, σχεδιάζαυτό που οι εταιρείες ονομάζουν EVmoji. Το πρώτο εικονίδιο για EV στον κόσμο.

Ο Frank Muehlon, Πρόεδρος της ABB στο E-mobility Division, δήλωσε

«Η Παγκόσμια Ημέρα EV έχει γίνει ένα σημαντικό γεγονός για την ABB. συνεχίζουμε να ευαισθητοποιούμε το κοινό σχετικά με την ηλεκτρική κινητικότητα και την αξία ενός μέλλοντος με χαμηλές εκπομπές άνθρακα. Και βέβαια είναι εξίσου σημαντικό να βλέπουμε ότι αυτό το γεγονός προάγει την ενεργό συμμετοχή της μελλοντικής γενιάς οδηγών, με πάθος και δημιουργικότητα.»

«Η ανακοίνωση ενός διαγωνισμού σχετικά με ένα EV emoji στο πλαίσιο της World EV Day, προσφέρει την τέλεια ευκαιρία να αποκτήσουν οι νέοι ορμή και ενθουσιασμό για τα ηλεκτρικά οχήματα, πολύ πριν λάβουν την απόφαση αγοράς ενός αυτοκινήτου. Καλούμε δημιουργικά παιδιά από όλο τον κόσμο στον “ηλεκτρικό” κόσμο των EV».

Λίγα λόγια για τους συνδιοργανωτές του διαγωνισμού για την Παγκόσμια Ημέρα EV

Η ABB είναι μια κορυφαία παγκόσμια εταιρεία τεχνολογίας, που πρωτοπορεί στον μετασχηματισμό της κοινωνίας και της βιομηχανίας, ώστε να επιτύχει ένα πιο παραγωγικό και βιώσιμο μέλλον.

Συνδέοντας κατάλληλα λογισμικά με το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων και υπηρεσιών της στους τομείς του Ηλεκτρολογικού Εξοπλισμού Διανομής & Εγκαταστάσεων, του Βιομηχανικού Αυτοματισμού, καθώς και των Συστημάτων Κίνησης και Ρομποτικής, η ABB επεκτείνει τα όρια της τεχνολογίας για να οδηγήσει την απόδοση σε νέα επίπεδα.

Τέλος, η Green.TV είναι μια εταιρεία μέσων ενημέρωσης σχετικών με την αειφορία. Εστιάζει σε καμπάνιες, περιεχόμενο και κανάλια επικοινωνίας τα οποία επικοινωνούν την μετάβαση σε έναν αειφόρο τρόπο ζωής και εργασίας.

Η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση ως επένδυση θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει μια αγορά 45 δισ. έως το 2030

abb_img