Ford Mustang Mach-E Rally παντός… εδάφους!

Η νέα αμιγώς ηλεκτρική Ford Mustang Mach-E Rally αποτελεί την πρώτη Mustang στην ιστορία που ζει στην άσφαλτο και «παίζει» στο χώμα.

Με τη νέα Mustang Mach-E Rally, η Ford τολμά και ωθεί τα ηλεκτρικά οχήματα σε μία διαφορετική κατεύθυνση. Ειδικότερα, μιλάμε για το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Ford που αντλεί έμπνευση από τους αγώνες ράλλυ. Με αυτόν τον τρόπο, η εταιρεία μεταφέρει στο χώμα την ελευθερία και την απόλαυση που παραδοσιακά προσφέρει μια Mustang.

Η Mustang Mach-E Rally εισάγει την τεχνολογία των ηλεκτρικών οχημάτων σε ένα διαφορετικό πεδίο. Παράλληλα, διαθέτει μία βελτιωμένη έκδοση του συστήματος μετάδοσης κίνησης της Mustang Mach-E GT. Έτσι, είναι εξοπλισμένη με 2 ηλεκτροκινητήρες, προσφέροντας τουλάχιστον 358 kW ισχύος και 880 Nm ροπής. Επιπλέον, ενέργεια στα ηλεκτρικά μοτέρ δίνει μία μπαταρία ιόντων λιθίου, με ωφέλιμη χωρητικότητα 91 kWh.

Test Drive || Ford Mustang Mach-E 351 PS: Mustang για πάντα!

Ωστόσο, η νέα Mustang Mach-E Rally είναι εφοδιασμένη με την νέα λειτουργία οδήγησης RallySport Drive Mode 6. Ειδικότερα, αυτή είναι κατάλληλη για κίνηση του οχήματος σε εκτός δρόμου διαδρομές, προσαρμόζοντας ανάλογα τα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου. Όπως για παράδειγμα, να επιτρέπει μεγαλύτερες πλαγιολισθήσεις, γραμμική απόκριση στο γκάζι, αλλά και βελτιωμένο χειρισμό του οχήματος στις στροφές.

Ford Mustang Mach-E Rally παντός... εδάφους

Έτοιμη για κάθε περίσταση η νέα Ford Mustang Mach-E Rally

Το όχημα διαθέτει μία ανάρτηση με αυξημένο κατά 20 χιλιοστά ύψος, σε σχέση με την Mustang Mach-E GT. Επιπλέον, είναι εξοπλισμένο με ειδικής ρύθμισης ελατήρια και αμορτισέρ με τεχνολογία MagneRide. Για την επιβράδυνση, υπεύθυνοι είναι οι δίσκοι φρένων 385 χιλιοστών για τον εμπρός άξονα, οι οποίοι συνεργάζονται με κόκκινες δαγκάνες της Brembo.

Ειδικά εξοπλισμένη για το χώμα, η Mustang Mach-E Rally διαθέτει ανθεκτικές ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών σε λευκό χρώμα. Επιπλέον, οι ζάντες λειτουργούν με τα ελαστικά CrossClimate της Michelin, σε διαστάσεις 235/55. Το υψηλότερο προφίλ εξασφαλίζει μεγαλύτερη πρόσφυση, άνεση και αντοχή σε χαλαρές επιφάνειες, σε σχέση με εκείνα της Mach-E GT.

Η Ford Mustang Mach-E Rally ηλεκτρίζει το φετινό Goodwood

Για μεγαλύτερη προστασία από πέτρες και χαλίκια, το μοντέλο έχει ειδική θωράκιση, τόσο για τον εμπρός, όσο και για τον πίσω ηλεκτροκινητήρα. Επιπλέον, μία προστατευτική μεμβράνη στην επένδυση των θυρών και στους θόλους των τροχών, είναι υπεύθυνη για τη μείωση των ζημιών στη βαφή. Ωστόσο, προστασία παρέχουν και οι λασπωτήρες, οι οποίοι εγκαθίστανται στο όχημα από τους αντιπροσώπους.

Εκτός από τα παραπάνω, η νέα Mustang Mach-E Rally διαθέτει εντυπωσιακή πίσω αεροτομή, εμπρός splitter, καθώς και ενσωματωμένους στη μάσκα προβολείς ομίχλης. Επιπλέον, κάθε Mustang Mach-E Rally έχει στάνταρ 2 αγωνιστικές λωρίδες που συμπληρώνουν την τολμηρή χρωματική της παλέτα. Ωστόσο, οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα να την παραγγείλουν, επιλέγοντας μέσα από 6 εντυπωσιακές αποχρώσεις.

Test Drive || Ford Puma 1.0 EcoBoost 155PS mHEV Auto: Ταξιδιάρα ψυχή!

Στο εσωτερικό κυριαρχεί ένας συνδυασμός άνεσης, λειτουργικότητας και στυλ, ο οποίος δένει άψογα με τις λευκές ζάντες. Ειδικότερα, υπάρχουν γυαλιστερές λευκές πινελιές στο ταμπλό και στο τιμόνι, καθώς και ραφές αντίθεσης στις πόρτες. Επιπλέον, τα σπορ καθίσματα φέρουν γυαλιστερές λευκές επενδύσεις στην πίσω μεριά της πλάτης τους. Μάλιστα, χαρακτηριστική είναι και η ανάγλυφη επιγραφή «Mach-E Rally» στο εμπρός τμήμα της πλάτης τους.

Η Mustang Mach-E Rally θα είναι διαθέσιμη για παραγγελία στις αρχές του 2024, με τις παραδόσεις να ξεκινούν λίγο αργότερα.

Ford Mustang Mach-E Rally παντός... εδάφους

Editorial