Γερμανία: Καταργεί τις επιδοτήσεις για τα plug-in υβριδικά

Στη Γερμανία θα καταργηθούν οι επιδοτήσεις για τα plug-in υβριδικά οχήματα, ενώ παράλληλα θα μειωθούν για τα αμιγώς ηλεκτρικά.

Ακούστε το άρθρο

Στη Γερμανία οι αρμόδιοι θα προχωρήσουν στη μείωση της επιδότησης για τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα. Επιπλέον, σχεδιάζουν την εξ’ ολοκλήρου κατάργηση της επιδότησης για τα plug-in υβριδικά αυτοκίνητα.

Ουσιαστικά, αυτή η κίνηση στοχεύει στην ακόμη μεγαλύτερη προστασία του κλίματος. Προς το παρόν, τα αρμόδια γερμανικά υπουργεία αναλύουν την συγκεκριμένη αλλαγή.

Γερμανία: Αύξηση πωλήσεων για υβριδικά και ηλεκτρικά

Τι θα γίνει στη Γερμανία με τις επιδοτήσεις;

Σχετικά με την επιδότηση για τα plug-in υβριδικά, αυτή θα σταματήσει στο τέλος του 2022. Επιπλέον, οι αρμόδιοι στη Γερμανία επιθυμούν τη μείωση της επιδότησης για τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα κατά 33% από το 2023.

Για παράδειγμα, η επιδότηση για την αγορά ενός αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου αγγίζει προς το παρόν τα 6.000 ευρώ. Το πόσο της επιδότησης, σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, θα φτάσει τα 4.000 ευρώ το 2023 και τα 3.000 το 2024 και το 2025.

Επιπρόσθετα, η επιδότηση αυτή τη στιγμή των plug-in υβριδικών αυτοκινήτων φτάνει τα 4.500 ευρώ.

Γερμανία: Τσουχτερά πρόστιμα για κάπνισμα στο αυτοκίνητο

Η Hildegard Muller, Πρόεδρος της γερμανικής ένωσης κατασκευαστών οχημάτων (VDA,) δήλωσε:

«Η πρόωρη λήξη των επιδοτήσεων για τα υβριδικά θα έθετε σε κίνδυνο την αύξηση της ηλεκτρικής κινητικότητας. Επιπλέον, θα αγνοήσει την πραγματικότητα των καταναλωτών στη Γερμανία. Τα plug-in υβρίδια χρησιμεύουν ως πρωτοπόροι για τη μετάβαση στην ηλεκτρική κινητικότητα».

Γερμανία: «Όχι» στην απαγόρευση των θερμικών κινητήρων

Ο Robert Habeck, Υπουργός Οικονομικών, δήλωσε:

«Θέλουμε να εστιάσουμε την υποστήριξη μας στα ηλεκτρονικά αυτοκίνητα και να επικεντρωθούμε περισσότερο στην προστασία του κλίματος. Κατά τη γνώμη μας, τα plug-in υβριδικά είναι εμπορεύσιμα και δεν χρειάζονται πλέον δημόσια χρηματοδότηση».

 

abb_img