Γιατί η Tesla δεν έχει δημιουργήσει επίσημη αγωνιστική ομάδα;

Σύμφωνα με το Βloomberg Technology, το 2020 ένας χρήστης του Twitter ρώτησε αν θα ήθελε ποτέ η Tesla να δημιουργήσει μια επίσημη αγωνιστική ομάδα…

«Όχι, έχουμε επικεντρωθεί στην ανάπτυξη νέων προϊόντων και την κλιμάκωση της παραγωγής», είχε απαντήσει τότε ο Elon Musk.

Oι πιθανότερες ανησυχίες της Tesla ως προς τη δημιουργία μιας αγωνιστικής ομάδας

Tesla

Ο Blake Fuller, προγραμματιστής μπαταριών και επαγγελματίας οδηγός που αγωνίζεται ανεξάρτητα με Tesla, ανέφερε ότι ο συλλογισμός του Elon Musk, πιθανώς, να είναι πιο περίπλοκος.

Παρά το γεγονός ότι δεν είχε καμία επίσημη υποστήριξη ή χορηγία από την Tesla, ο Blake Fuller αγωνίστηκε τον περασμένο μήνα με ένα Tesla εναντίον Ford, Nissan και Subaru στο New Hampshire στον διάσημο λόφο του Mount Washington.

Διαβάστε επίσης: Πόσα διπλώματα ευρεσιτεχνίας διαθέτει η Tesla;

Ενώ ο Elon Musk θα ήθελε να ασχοληθεί με τους αγώνες, εντούτοις, αναγνωρίζει ότι υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι που συνδέονται με τον “εταιρικό” μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ειδικά για μια εταιρεία υπό δημόσιο έλεγχο, όπως είναι η Tesla.

Εάν ένα Tesla συμμετέχει σε έναν διαγωνισμό υψηλού προφίλ και ο οδηγός τραυματιστεί ή προκληθεί ανάφλεξη της μπαταρίας, θα αμφισβητηθούν τα διαπιστευτήριά για την ασφάλεια, τα οποία παρέχει η εταιρεία. Αυτές είναι, μάλλον, και οι μεγαλύτερες ανησυχίες της Tesla, ως προς την ανάπτυξη του εν λόγω εγχειρήματος.

Επιπλέον συλλογισμοί για την απουσία της Tesla από τη Formula-E

Tesla fast

Ένας άλλος λόγος είναι ότι, η εταιρεία έχει ήδη τεράστια οργανική δημοσιότητα από τους λάτρεις της Tesla, χωρίς τους κινδύνους που ενέχει η εταιρική χορηγία.

Ο Blake Fuller, φυσικά, αποτελεί ένα κορυφαίο παράδειγμα αυτής της δυναμικής, αλλά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι γεμάτα από αγώνες Tesla με Lamborghini και άλλα υπερπολυτελή αυτοκίνητα σε βίντεο, τα οποία συγκεντρώνουν εκατομμύρια προβολές… εντελώς δωρεάν.

Ως αποτέλεσμα, η Tesla πιθανότατα δεν χρειάζεται «τόση βοήθεια στο μάρκετινγκ για την κυκλοφορία των EV τους, επειδή είναι ήδη γνωστό ότι είναι ένα Tesla είναι γρήγορο και προηγμένο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Blake Fuller.

Διαβάστε επίσης: Πόσο… αδιάβροχο μπορεί να γίνει ένα Tesla Model S Plaid;

Επιπλέον, ίσως ο πιο προφανής λόγος που η Tesla δεν θα εισχωρήσει στη Formula Ε ή σε κάποιο άλλο επίσημο αγώνα είναι… το ενδεχόμενο να χάσει.

Ένα Tesla είναι ήδη συνώνυμο με την ταχύτητα, ενώ άλλα “νεοφερμένα” EV θα πρέπει να αποδείξουν την αξία τους. Γιατί ο Elon Musk να έδινε αυτή την ευκαιρία στην Porsche ή σε κάποιον άλλο ανταγωνιστή της, όπως η Lucid Motors, η οποία παρέχει μπαταρίες στη Formula E;

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!