Πόσο… αδιάβροχο μπορεί να γίνει ένα Tesla Model S Plaid;

Το Tesla Model S Plaid είναι ένα από τα γρηγορότερα αυτοκίνητα παραγωγής που έχει κατασκευαστεί ποτέ, όπως διαπιστώσαμε πριν από λίγες ημέρες!

Στην ξηρά το Model S Plaid μπορεί να επιταχύνει από 0 στα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα! Τι γίνεται όμως όταν βρίσκεται… μέσα στο νερό;

Αυτό το αρκετά “παράξενο” ερώτημα τέθηκε στην Gruber Motor Company από έναν πελάτη της Tesla, ο οποίος εμφανίστηκε με ένα ολοκαίνουργιο Tesla Model S Plaid έχοντας μία πολύ ιδιαίτερη επιθυμία: να το κάνει αδιάβροχο!

Δείτε το βίντεο της δοκιμής του… αδιάβροχου Tesla Model S

Στο βίντεο, το οποίο δημιούργησε η Gruber Motor Company, καταγράφεται η προετοιμασία που έκανε η εταιρεία με σκοπό την πλήρη βύθιση του Tesla Model S Plaid σε μια τεχνητή λίμνη έφτιαξε στην Αριζόνα, αποκλειστικά για αυτόν τον σκοπό.

Το Tesla Model S Plaid επιχείρησε μια διαδρομή μήκους, περίπου, 28 μέτρων, ενώ το βάθος στο μέσο της τεχνητής λίμνης ήταν, σχεδόν, 2 μέτρα.

Στα αρκετά παράδοξα αυτής της δοκιμασίας ήταν και τα μέτρα ασφαλείας του οδηγού, ο οποίος φορούσε κατάλληλο εξοπλισμό για καταδύσεις, για παν ενδεχόμενο.

Διαβάστε επίσης: Η Tesla κατοχύρωσε πατέντα για τη χρήση laser στη θέση των υαλοκαθαριστήρων

Από όσο γνωρίζουμε, ανάλογο “κατόρθωμα” δεν είχε επιχειρηθεί ποτέ στο παρελθόν.

Ο Peter Gruber, ιδιοκτήτης της Gruber Motor Company, εξήγησε: «Ο στόχος σήμερα είναι να πάρουμε ένα Tesla Model S Plaid και να αποδείξουμε ότι αυτά τα αυτοκίνητα μπορούν να μετατραπούν σε αδιάβροχα».

Πως πραγματοποιήθηκε το test 

Ο Peter Gruber πρόσθεσε ότι το αυτοκίνητο είχε προετοιμαστεί σωστά και είχε στεγανοποιηθεί όσο το δυνατόν καλύτερα.

«Οι σύνδεσμοι έχουν σφραγιστεί. Έχουν κλείσει ορισμένα κενά. Και αυτό που ελπίζουμε, φυσικά, είναι ότι η μονάδα δίσκου θα είναι σε θέση να διανύσει όλη αυτή την απόσταση, να βγει άθικτη στην άλλη άκρη και το Tesla Model S Plaid να συνεχίσει την κίνησή του».

Η ομάδα Hidden Valley Fire and Rescue ήταν, επίσης, εκεί με ειδικό εξοπλισμό κατάδυσης, σε περίπτωση που τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά.

Στο χώρο της δοκιμασίας υπήρχε ένας χώρος γεμάτος με ρύζι που θα βοηθούσε στη συνέχεια να αφαιρεθεί το νερό από το αυτοκίνητο, ένα σκάφος -σε περίπτωση που χρειαζόταν επιχείρηση διάσωσης- καθώς και άλλες ομάδες υποστήριξης και ασφάλειας που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση.

Διαβάστε επίσης: Πόσα διπλώματα ευρεσιτεχνίας διαθέτει η Tesla;

Δεν θα σας πούμε πώς πήγε το τεστ, αλλά θα σας πούμε ότι δεν πήγε όπως είχε προγραμματιστεί…

Για περισσότερες λεπτομέρειες, δείτε το βίντεο για να δείτε πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα.

abb_img
spot_img