HELLENiQ ENERGY: Η εκλογή νέου Δ.Σ. και οι προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει

Έως το τέλος του 2024 η HELLENiQ ENERGY επιθυμεί να έχει κλείσει τους ανοιχτούς λογαριασμούς που αφορούν τη ΔΕΠΑ Εμπορίας και την Elpedison.

Ακούστε το άρθρο

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο ανέδειξε η χθεσινή Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της HELLENiQ ENERGY. Από τα έντεκα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τα τρία τα διόρισε το Ελληνικό Δημόσιο για λογαριασμό του ΤΑΙΠΕΔ που κατέχει ποσοστό 31,18% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Ο διορισμός τους έλαβε χώρα ύστερα από σχετική επιστολή των Υπουργών Οικονομίας & Οικονομικών και Περιβάλλοντος & Ενέργειας προς την Επιτροπή Υποψηφιοτήτων.

Στη νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της HELLENiQ ENERGY ο κ. Σπήλιος Λιβανός αποτελεί τον νέο Πρόεδρο της εταιρείας. Παράλληλα, ο κ. Ανδρέας Σιάμισιης παρέμεινε στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου. Ο κ. Γεώργιος Αλεξόπουλος θα είναι ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, ενώ τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. θα είναι οι: Θεόδωρος – Αχιλλέας Βάρδας, Ιορδάνης Αϊβάζης, Νικόλαος Βρεττός, Παναγιώτης Τριδήμας, Σταυρούλα Καμπουρίδου, Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, Αλκιβιάδης – Κωνσταντίνος Ψάρρας και η Άννα Ροκοφύλλου.

Ηλεκτρικό ρεύμα: Η μεγάλη ζήτηση φέρνει σημαντικές αυξήσεις στους λογαριασμούς – Cars Electric

Οι δηλώσεις του CEO της HELLENiQ ENERGY, κ. Ανδρέα Σιάμισιη

Ο κ. Ανδρέας Σιάμισιης, Διευθύνων Σύμβουλος της HELLENiQ ENERGY σε δηλώσεις του ανέφερε τα εξής: «Τρία χρόνια μετά την έγκριση του στρατηγικού πλάνου για το μετασχηματισμό της Εταιρείας, έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος σε όλους τους επιχειρηματικούς πυλώνες και οι επιδόσεις μας αποδεικνύουν ότι πράξαμε σωστά όταν τολμήσαμε να αλλάξουμε.

Η σημερινή HELLENiQ ENERGY διατηρεί τα πολλά θετικά στοιχεία που παραδοσιακά είχε, αλλά ταυτόχρονα έχει πετύχει να μετεξελιχθεί σε μια πιο σύγχρονη και ευέλικτη εταιρία, που πρωτοστατεί στην ενεργειακή μετάβαση και έχει ευδιάκριτο στίγμα. Γι’ αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω το απερχόμενο Δ.Σ. που συνέβαλε τα μέγιστα στην επιτυχία μας και ειδικά τον Γιάννη Παπαθανασίου, που με την εμπειρία του βοήθησε στην πορεία αυτή. Ταυτόχρονα, καλωσορίζουμε τα νέα μέλη του Διοικητικού μας Συμβουλίου, μεταξύ αυτών και τον νέο Πρόεδρο Σπήλιο Λιβανό. Είμαι βέβαιος ότι θα συμβάλλουν κι εκείνοι στην κοινή προσπάθεια, για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ισχυροποίηση του Ομίλου».

Βόρεια Μακεδονία: Συμφωνία για την κατασκευή του μεγαλύτερου αιολικού πάρκου της χώρας – Cars Electric

Περίοδος σημαντικών αποφάσεων για την εταιρεία

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα έχει σημαντικό έργο να επιτελέσει τους επόμενους μήνες, καθώς υπάρχουν ανοιχτοί λογαριασμοί για την εταιρεία. Συγκεκριμένα, η HELLENiQ ENERGY προσπαθεί να απεμπλακεί από τη ΔΕΠΑ Εμπορίας, στην οποία είναι μέτοχος, αλλά εδώ και χρόνια απέχει από τη συμμετοχή στη διοίκηση της. Ωστόσο, αυτό δεν αποτελεί πολύ εύκολο έργο.

Εταιρείες διύλισης: Έκτακτη φορολογία 33% για τα υπερκέρδη του 2023 – Cars Electric

Παράλληλα, ενδιαφέρον έχει και το μέλλον της εταιρείας προμήθειας ρεύματος Elpedison. Οι μέτοχοι της Elpedison είναι η HELLENiQ ENERGY και η Edison, οι οποίες έχουν αποφασίσει να τραβήξουν διαφορετικούς δρόμους. Έτσι, λαμβάνουν χώρα διαπραγματεύσεις για την πλήρη απόκτηση της Elpedison από κάποιον εκ των δύο μετόχων. Τα ζητήματα αυτά πιθανόν να κλείσουν εντός του 2024. Επομένως, τους επόμενους μήνες θα υπάρξουν μάλλον σημαντικές αλλαγές στην ελληνική αγορά ενέργειας.

abb_img