Η Hitachi λανσάρει ενεργειακά προϊόντα που αξιοποιούν τον υπεράκτιο άνεμο

Η Hitachi ABB Power Grids που έχει την βάση της στην Ελβετία λανσάρει μία σειρά από ενεργειακά προϊόντα πλωτών υπεράκτιων αιολικών πάρκων.

Η Hitachi ABB Power Grids που έχει τη βάση της στην Ελβετία λανσάρει μία σειρά από ενεργειακά προϊόντα πλωτών υπεράκτιων αιολικών πάρκων.

Τα πλωτά υπεράκτια αιολικά πάρκα της Hitachi

Η Hitachi στη συνεργασία της με τους κατασκευαστές πλωτών υπεράκτιων αιολικών πάρκων συμπεριέλαβε στα ενεργειακά της προϊόντα. Δηλαδή, ειδικούς συλλέκτες, οι οποίοι μέσω τουρμπίνων, μετατρέπουν τον άνεμο σε ενέργεια.

Διαβάστε περισσότερα: Σαουδάραβες ερευνητές βρήκαν έναν οικονομικό τρόπο να παράγουν λίθιο από το θαλασσινό νερό

Καθώς επίσης και ένα ειδικό σύστημα που μετατρέπει σε ενέργεια. Ακόμα και την κινητική δύναμη που φέρνει ο κραδασμός των κυμάτων που φτάνουν στις ειδικά διαμορφωμένες πλωτές κατασκευές.

Η Ηitachi ABB ανακοίνωσε ότι προγραμματίζει την πλήρη της μετάβαση σε μια 100% απαλλαγμένη από ορυκτά καύσιμα εποχή στο τέλος του έτους.

Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι τα νέα της ενεργειακά προϊόντα θα επιτρέψουν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό σε σχέση με παλαιότερα. Ειδικότερα, η αιολική ενέργεια θα είναι αξιοποιήσιμη. Και μάλιστα με αποτελεσματικό τρόπο για σκοπούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Παράταση και βελτιώσεις στο πρόγραμμα “Κινούμαι Ηλεκτρικά”

Μάλιστα η εν λόγω τεχνολογία είναι πολύ πιθανό να βρει άμεση ανταπόκριση. Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε στις 25 Μαΐου ότι θέλει να ξεκινήσει έργα για την εμπορική εκμετάλλευση της παραγωγής ενέργειας από την πλωτή υπεράκτια τεχνολογία.

Editorial