Η Hitachi λανσάρει ενεργειακά προϊόντα που αξιοποιούν τον υπεράκτιο άνεμο

Η Hitachi ABB Power Grids που έχει τη βάση της στην Ελβετία λανσάρει μία σειρά από ενεργειακά προϊόντα πλωτών υπεράκτιων αιολικών πάρκων.

Τα πλωτά υπεράκτια αιολικά πάρκα της Hitachi

Η Hitachi στη συνεργασία της με τους κατασκευαστές πλωτών υπεράκτιων αιολικών πάρκων συμπεριέλαβε στα ενεργειακά της προϊόντα, ειδικούς συλλέκτες, οι οποίοι μέσω τουρμπίνων, μετατρέπουν τον άνεμο σε ενέργεια.

Διαβάστε περισσότερα: Σαουδάραβες ερευνητές βρήκαν έναν οικονομικό τρόπο να παράγουν λίθιο από το θαλασσινό νερό

Καθώς επίσης και ένα ειδικό σύστημα που μπορεί να μετατρέψει σε ενέργεια ακόμα και την κινητική δύναμη που προέρχεται από τον κραδασμό των κυμάτων που φτάνουν στις ειδικά διαμορφωμένες πλωτές κατασκευές.

Η Ηitachi ABB ανακοίνωσε ότι προγραμματίζει την πλήρη της μετάβαση σε μια 100% απαλλαγμένη από ορυκτά καύσιμα εποχή στο τέλος του έτους.

Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι τα νέα της ενεργειακά προϊόντα θα επιτρέψουν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό σε σχέση με παλαιότερα, να είναι η αιολική ενέργεια αξιοποιήσιμη και μάλιστα με αποτελεσματικό τρόπο για σκοπούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Διαβάστε περισσότερα: Παράταση και βελτιώσεις στο πρόγραμμα “Κινούμαι Ηλεκτρικά”

Μάλιστα η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι πολύ πιθανό να βρει άμεση ανταπόκριση, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε στις 25 Μαΐου ότι θέλει να ξεκινήσει έργα που θα στοχεύουν στην εμπορική εκμετάλλευση της παραγωγής ενέργειας που θα προέρχεται από την πλωτή υπεράκτια τεχνολογία.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!