Η αναδυόμενη τάση για ταξίδια με ηλεκτρικά βαν

Ακούστε το άρθρο

Καθώς το ποσοστό των ηλεκτρικών οχημάτων αυξάνεται παγκοσμίως, το κόστος παραγωγής μειώνεται, γεγονός που ανοίγει νέες αγορές τόσο γεωγραφικά, όσο και σε κατηγορίες αλλά και χρήσεις των οχημάτων. Μία νέα τάση που φαίνεται να αναδύεται είναι τα ηλεκτρικά βαν.

Διαβάστε επίσης: Συμβουλές για καλοκαιρινές διακοπές με ηλεκτρικό ποδήλατο

Στα πλεονεκτήματα των διακοπών με ένα Campervan συγκαταλέγονται οι εγκαταστάσεις μαγειρέματος που διαθέτουν, το γεγονός ότι μπορούν να αποτελέσουν ένα ζεστό καταφύγιο και ότι, φυσικά, μπορεί κανείς να αποφύγει τα δαπανηρά γεμίσματα του οχήματος με βενζίνη.

Nissan Electric Campervan

PaulCamper

Tο PaulCamper, που είναι μία από τις μεγαλύτερες διαδικτυακές πλατφόρμες της Ευρώπης για ενοικίαση ηλεκτρικών βαν και τροχόσπιτων, αναφέρει: «Κάντε κράτηση για φιλικές προς το περιβάλλον και βιώσιμες διακοπές. Με σχεδόν όλους τους προορισμούς διακοπών στο εξωτερικό διαθέσιμους, δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη στιγμή για να ενοικιάσετε ένα Campervan για να εξερευνήσετε όμορφες περιοχές.»

Συνδυάζοντας την ενοικίαση ηλεκτρικών οχημάτων με τη διαμονή θα μειώσετε το κόστος των διακοπών σας. Το Nissan Campervan διαθέτει κλιματισμό, ψυγείο 39 λίτρων, ηλιακό πάνελ και κάμερα οπισθοπορείας, κάνοντας το πάρκινγκ πολύ πιο εύκολο. Διαθέτει επίσης ένα pop-top, ένα πτυσσόμενο τραπέζι και έναν άνετο χώρο για ύπνο.

LEVC e-Camper

LEVC e-Camper

Η LEVC ήταν προσηλωμένη στο να διεκδικήσει μια παγκόσμια πρωτιά στη δημιουργία του πρώτου ηλεκτρικού βαν. Ωστόσο, το LEVC e-Camper δεν πρόκειται για ένα 100% ηλεκτρικό βαν. Έχει ηλεκτρική αυτονομία περίπου 100 χιλιομέτρων, αλλά διαθέτει και μια επιλογή για επιπλέον 240 χιλιόμετρα, μέσω επέκτασης της αυτονομίας, με τη χρήση βενζίνης.

«Το LEVC έχει τεράστιες δυνατότητες σε όλη την Ευρώπη και οι πρώτες παραδόσεις του θα πραγματοποιηθούν το τέταρτο τρίμηνο του 2021. Οι πελάτες μπορούν να δηλώσουν ήδη το ενδιαφέρον τους online», αναφέρει η εταιρεία.

«Η ευελιξία και ο άνετος χώρος είναι τα βασικά του πλεονεκτήματα. Το νέο LEVC e-Camper περιλαμβάνει υπνοδωμάτιο για τέσσερις, ενσωματωμένη ηλεκτρική κουζίνα, αναδυόμενη οροφή και κεντρικό πτυσσόμενο τραπέζι. Επιπλέον, το τροχόσπιτο περιλαμβάνει ένα κάθισμα που μοιάζει με πάγκο και διπλώνει μέσα στο δεύτερο διπλό κρεβάτι.

Διαβάστε επίσης: Το εργοστάσιο της Mercedes στο Wörth προετοιμάζεται για τη μελλοντική σειρά παραγωγής ηλεκτρικών φορτηγών

«Το e-Camper μπορεί επίσης να ελιχθεί με ευκολία σε οποιοδήποτε περιβάλλον. Οι ιδιοκτήτες του μπορούν να περιστρέψουν τα καθίσματα της πρώτης σειράς κατά 180 μοίρες δημιουργώντας αρκετό χώρο για να φάνε και να συναναστραφούν γύρω από το πτυσσόμενο τραπέζι. Η αναδυόμενη οροφή δημιουργεί επιπλέον χώρο τόσο για το σαλόνι όσο και για το μαγείρεμα ενώ μια μεγάλη συρόμενη πόρτα διευκολύνει την είσοδο και έξοδο.»

abb_img