Η BMW iX με νέα μπαταρία και εντυπωσιακή αυτονομία!

Η BMW iX θα υποβληθεί σε δοκιμές με τη νέα μπαταρία «Gemini», της αμερικανικής εταιρείας Our Next Energy (ONE).

Η αμερικάνικη εταιρεία Our Next Energy (ΟΝΕ) θα τοποθετήσει την μπαταρία «Gemini» στη BMW iX. Μάλιστα, η γερμανική φίρμα θα δοκιμάσει στους δρόμους το μοντέλο με τη νέα μπαταρία, το φθινόπωρο.

Ουσιαστικά, τόσο η ONE όσο και η BMW, στοχεύουν στην επίτευξη αυτονομίας 1.000 χιλιομέτρων.

Η νέα BMW iX1 είναι όλα τα λεφτά!

Η μπαταρία «Gemini» της BMW iX

Τη νέα μπαταρία, την οποία θα δούμε στην BMW iX, την αποτελούν δύο διαφορετικοί τύποι κυψελών. Μάλιστα, ο ένας διαθέτει προηγμένης τεχνολογίας χημεία, υψηλής ενεργειακής περιεκτικότητας. Επιπλέον, η κατασκευή της συγκεκριμένης μπαταρίας χρησιμοποιεί 20% λιγότερο λίθιο και 60% λιγότερο γραφίτη.

Ακόμη, οι υπεύθυνοι έχουν ελαχιστοποιήσει τη χρήση κοβαλτίου και νικελίου. Παράλληλα, η εταιρεία δοκιμάζει διαφορετικούς τύπους ηλεκτροδίων με στόχο τη μείωση του κόστους της παραγωγής και την αύξηση του χρόνου ζωής της μπαταρίας. Με την ONE να επιθυμεί τη δημιουργία τριών εκδόσεων διαφορετικής χωρητικότητας και ενέργειας της εν λόγω μπαταρίας.

Το BMW Group Hellas στο πλευρό της Καρολίνας Πελενδρίτου

Συνεργασία ONE και BMW

Η συνεργασία της ONE και της BMW ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο. Συγκεκριμένα, η BMW αποτελεί τον βασικό επενδυτή της ONE μέσω του επενδυτικού της βραχίονα BMW i Ventures.

BMW: Ανακύκλωση μπαταριών στην Κίνα

Επιπλέον, ο επικεφαλής του τμήματος BMW Group New Technologies, Jürgen Hildinger, δήλωσε:

«Είμαστε βέβαιοι ότι, δεδομένης της οικονομικής βιωσιμότητας, το εγχείρημα αυτό θα οδηγήσει σε εμπορικές ευκαιρίες. Επιπλέον, σχεδιάζουμε στρατηγικές για την ενσωμάτωση των τεχνολογιών μπαταριών της ONE σε μοντέλα των μελλοντικών BEV μας».

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!