Η BMW παρέδωσε το εκατομμυριοστό της ηλεκτρικό όχημα

Έχουμε θέσει ήδη τον επόμενο στόχο μας. Σκοπεύουμε να πουλήσουμε δύο εκ. οχήματα στα επόμενα δύο χρόνια, ανέφερε ο Nota.

Ακούστε το άρθρο

Η BMW παρέδωσε το εκατομμυριοστό της ηλεκτρικό όχημα, συμπεριλαμβανομένων αμιγώς ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων, και σχεδιάζει να φτάσει τα δύο εκατομμύρια πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων μέχρι το 2025, σύμφωνα με τον Pieter Nota.

Το εκατομμυριοστό ηλεκτρικό όχημα της BMW ήταν ένα μοντέλο iX xDrive40, το οποίο ο τυχερός ιδιοκτήτης παρέλαβε τη Δευτέρα από τα χέρια του Pieter Nota, μέλος του Δ.Σ. της BMW AG και υπεύθυνου του τμήματος πωλήσεων και εξυπηρέτησης πελατών.

Τα δώρα του τυχερού ιδιοκτήτη της iX xDrive40

Μάλιστα, ο τυχερός κάτοχος του ηλεκτρικού οχήματος παρέλαβε ως δώρο, ένα Wallbox της γερμανικής μάρκας, την εγκατάσταση από εξειδικευμένο προσωπικό και μία πίστωση για φόρτιση στο ανοικτό δίκτυο της BMW Charging στην Ευρώπη.

Η BMW στοχεύει τουλάχιστον το 50% των παγκόσμιων πωλήσεων να είναι πλήρως ηλεκτρικά έως το 2030, αλλά έχει επανειλημμένα τονίσει ότι η έλλειψη σημείων φόρτισης αποτελεί το σημαντικότερο πρόβλημα.

Η γερμανική φίρμα πιστεύει ότι τα υβριδικά μοντέλα θα συνεχίσουν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο, ιδίως για τους πελάτες που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε φορτιστές.

⇒ Πρωτοποριακή 3D διαφήμιση της BMW iX στο κέντρο της Αθήνας

Το επόμενο ορόσημο της ηλεκτροκίνησης για την BMW

«Η παράδοση του εκατομμυριοστού μας ηλεκτροκίνητου οχήματος αποτελεί ορόσημο για τον μετασχηματισμό μας – και ήδη έχουμε το βλέμμα στο επόμενο: Νέος στόχος είναι τα δύο εκατομμύρια οχήματα μέσα σε δύο χρόνια», δήλωσε ο Nota.

«Χάρη στη σταθερά αυξανόμενη προϊοντική γκάμα μας, θέτουμε στους εαυτούς μας φιλόδοξους στόχους πωλήσεων, κυρίως για τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα: Το 2022, στοχεύουμε να διπλασιάσουμε τις φετινές πωλήσεις. Μέχρι το 2025, το BMW Group θα έχει παραδώσει περίπου δύο εκατομμύρια αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα σε πελάτες. Εκτιμούμε ότι τουλάχιστον το ένα στα δύο οχήματα του Group στους πίνακες πωλήσεων θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά μέχρι το 2030», συνέχισε ο Nota.

Για το 2022 το BMW Group θα προσθέσει στην γκάμα των ηλεκτρικών της μοντέλων αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις της Σειράς 7 και της X1. Ενώ η Σειρά 5 θα προστεθεί το 2023 στις ηλεκτροκίνητες εκδόσεις. Θα ακολουθήσουν η νέα ηλεκτρική έκδοση του MINI Countryman και αμιγώς ηλεκτρική Rolls-Royce Spectre.

Την επόμενη δεκαετία το BMW Group σχεδιάζει να έχει διαθέσει, περίπου, 10 εκ. ηλεκτρικά οχήματα που θα κυκλοφορούν στους δρόμους.

⇒ Το 2023 το BMW Group θα διαθέτει 25 ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Ολόκληρη η σειρά της MINI θα είναι αποκλειστικά με αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα έως τις αρχές της δεκαετίας του 2030 και η Rolls-Royce θα είναι μια εταιρεία με αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030 και έπειτα.

Επίσης, όλα τα μελλοντικά μοντέλα της BMW Motorrad, στον τομέα της αστικής κινητικότητας, θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

Η Neue Klasse – με έναν ασυμβίβαστο προσανατολισμό προς τα ηλεκτρικά συστήματα κίνησης – θα συνεισφέρει σημαντικά στους όγκους πωλήσεων του BMW Group από τα μέσα της δεκαετίας.

Στην επιτάχυνση της ηλεκτρικής κινητικότητας θα συμβάλλει η ταχεία και ολοκληρωμένη επέκταση του δικτύου φόρτισης. Το BMW Group έχει ουσιαστική συμβολή σε αυτό.

«Η ηλεκτροκίνηση χρειάζεται μία ολιστική προσέγγιση ως προς το σχεδιασμό και την υλοποίηση. Για αυτό δεν προσφέρουμε στους πελάτες μας μόνο πολύ ελκυστικά ηλεκτροκίνητα οχήματα. Φροντίζουμε επίσης η φόρτισή τους να είναι εύκολη και άνετη. Η δέσμευσή μας εκτείνεται σε όλη την αξιακή αλυσίδα: από συναρπαστικά προϊόντα και υπηρεσίες μέχρι στρατηγικές επενδύσεις, και τη δημιουργία της δικής μας εταιρικής υποδομής φόρτισης», δήλωσε ο Dr. Andreas Aumann, επικεφαλής Στρατηγικής Διαχείρισης Προϊόντων του BMW Group.

abb_img