Η νέα BMW XM των 650 ίππων… δοκιμάζεται!

Η BMW XM βρίσκεται σε στάδιο δοκιμών και η παραγωγή της αναμένεται να ξεκινήσει το Δεκέμβριο του 2022 στις ΗΠΑ.

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τη φάση των δοκιμών της νέας BMW XM. Αν και στις φωτογραφίες βλέπουμε το μοντέλο καμουφλαρισμένο, παρατηρούμε ένα επιβλητικό plug-in υβριδικό όχημα.

Η βαυαρική μάρκα θα παρουσιάσει το νέο της SUV προς το τέλος του χρόνου. Επιπλέον, η παραγωγή του θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του 2022 στο Spartanburg των ΗΠΑ. Τέλος, το νέο μοντέλο θα παρουσιάζει σε μεγάλο βαθμό ομοιότητες με το πρωτότυπο BMW XM Concept, το οποίο η γερμανική φίρμα παρουσίασε το Νοέμβριο του 2021.

Η νέα BMW i7 «ποζάρει» στον φακό του Nick Knight

Με ισχύ 650 η plug-in υβριδική BMW XM

Η BMW XM διαθέτει έναν V8 κινητήρα 4,0 λίτρων, με απόδοση 650 ίππων και 800 Nm ροπής. Αργότερα, μάλιστα, θα κυκλοφορήσει έκδοση με κινητήρα ισχύος 760 ίππων και 1.000 Nm ροπής.

Ακόμη, το νέο μοντέλο συνοδεύει μια μπαταρία χωρητικότητας 25 kWh, η οποία προσφέρει 80 χιλιόμετρα αυτονομίας. Επιπλέον, το εν λόγω μοντέλο θα φέρει το σύστημα τετρακίνησης M xDrive, το οποίο εξέλιξε η BMW για υβριδικά μοντέλα.

Επιπρόσθετα, τη BMW XM συνοδεύει η λειτουργία Active Roll Comfort. Η εν λόγω λειτουργία είναι υπεύθυνη για τη μείωση της τάσης κλίσης λόγω ανωμαλιών του οδοστρώματος. Επίσης, το σύστημα Integral Active Steering συμβάλλει στην καλύτερη συμπεριφορά στις στροφές και στην ευστάθεια κατά την αλλαγή λωρίδων.

BMW: Διαδικτυακό το 25% των πωλήσεων έως το 2025

Με ανάρτηση M Professional και ιδανική κατανομή βάρους

Η ανάρτηση M Professional προσφέρει ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ. Επιπλέον, επιτρέπει τη σχεδόν τέλεια κατανομή βάρους (50-50) μεταξύ των 2 αξόνων. Τέλος, είναι η πρώτη φόρα που ένα μοντέλο M της BMW φέρει ηλεκτρομηχανικό σύστημα σταθεροποίησης των κλίσεων 48 volt.

Editorial