Η Boring Company ετοιμάζει το πολυσυζητημένο Hyperloop

Η Boring Company είναι έτοιμη να διαμορφώσει μια πλήρη έκδοση του πολυσυζητημένου και αρκετά φουτουριστικού Hyperloop.

Ακούστε το άρθρο

Η Boring Company επιτέλους θα φτιάξει μια έκδοση του Hyperloop σε πλήρη κλίμακα. Δηλαδή, έναν νέο τρόπο μεταφοράς με εξαιρετικά υψηλές ταχύτητες. Μάλιστα το έργο θα ολοκληρωθεί μέσα στο τρέχον έτος.

Η ιδέα στην οποία βασίζεται το Hyperloop

Το Hyperloop είναι ένα σύστημα μαζικής μεταφοράς που χρησιμοποιεί σφραγισμένους σωλήνες με χαμηλή πίεση, για να επιτρέπει τα ταξίδια με υψηλές ταχύτητες σε περιβάλλον που προσφέρει μικρή αντίσταση στον αέρα.

Lincoln: Αυτό είναι το φουτουριστικό Star Concept

Με στόχο τη σύνδεση μεγάλων πόλεων, το Hyperloop είναι πιο ενεργειακά αποδοτικό σε σύγκριση με τα συστήματα των σύγχρονων τρένων και επιπλέον πρόκειται για μια φιλική προς το περιβάλλον επιλογή, σε σύγκριση και με τις αεροπορικές μεταφορές.

Άλλωστε σε αντίθεση με τα αεροπλάνα, με το Hyperloop δεν θα χάνει κανείς χρόνο και ενέργεια για την απογείωση και την προσγείωση.

Η Boring Company ετοιμάζει το πολυσυζητημένο Hyperloop

Η ιδέα του Hyperloop, στην ουσία, είναι μία ιδέα αιώνων, καθώς η κατασκευή του επιχειρήθηκε μεταξύ Exeter και Plymouth στο Ηνωμένο Βασίλειο μόλις το 1848, αλλά εγκαταλείφθηκε λίγο αργότερα, καθώς οι μηχανικοί δεν μπορούσαν να διατηρήσουν σταθερή την πίεση μέσα στους κλειστούς σωλήνες.

DORO: Ένα «φωτεινό» concept στάθμευσης

Τα φουτουριστικά σχέδια του Έλον Μασκ δεν έχουν τελειωμό

Με αυτή τη λογική ο Ελον Μασκ ίδρυσε την Boring Company (TBC). Για να βελτιώσει την τεχνολογία διάνοιξης της σήραγγας και να βοηθήσει στη μείωση της κυκλοφορίας στους δρόμους των πόλεων.

Η πρώτη της εμπορική εφαρμογή θα δημιουργηθεί στο Λας Βέγκας. Ωστόσο ήδη εργάζεται επίσης σε ορισμένες λύσεις με συστήματα Hyperloop για τη σύνδεση πόλεων που απέχουν μεγάλες αποστάσεις.

LG Omnipod: Ένα διαφορετικό… ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Πρόσφατα, η The Boring Company ανακοίνωσε ότι θα αναπτύξει το πρώτο της σύστημα Hyperloop «πλήρους κλίμακας» μέσα στη χρονιά. Αρχικά θα λειτουργήσει βέβαια για δοκιμαστικούς καθώς και πειραματικούς σκοπούς. Στο παρελθόν βέβαια, ο Έλον Μασκ ανέφερε επίσης την κατασκευή συστημάτων Hyperloop μεταξύ των εγκαταστάσεων παραγωγής της Tesla.

Επιπλέον, ο Έλον Μασκ πιστεύει ότι το σύστημα, θα μπορούσε να επιτρέψει ταξίδια έως και 1.100 χλμ/ώρα. Έτσι θα γίνει ο ταχύτερος τρόπος για να διανύσει κανείς αποστάσεις μικρότερες από 3.200 χιλιόμετρα.

 

abb_img