Έλον Μασκ: Η απειλή των κινέζικων εταιρειών

Ο Έλον Μασκ προειδοποιεί για τον αυξανόμενο ανταγωνισμό από κινεζικές εταιρείες αυτοκινήτων και την ανάγκη για εμπορικούς φραγμούς.

Ο ιδρυτής της Tesla, Έλον Μασκ, έθεσε σε προειδοποίηση τον παγκόσμιο ανταγωνισμό. Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε πως οι κινεζικές εταιρείες αυτοκινήτων έχουν τη δυνατότητα να «διαλύσουν» τους ανταγωνιστές τους. Εφόσον δεν υπάρχουν εμπορικοί φραγμοί. Σύμφωνα με τον Μασκ, οι κινεζικές ηλεκτρικές εταιρείες αναμένεται να σημειώσουν σημαντική επιτυχία εκτός των συνόρων της Κίνας.

Ο Έλον Μασκ «ξαναχτυπά»… για το προσιτό Tesla

Ειδικότερα, ο Έλον Μασκ δήλωσε:

«Οι κινεζικές εταιρείες αυτοκινήτων είναι οι πιο ανταγωνιστικές εταιρείες αυτοκινήτων στον κόσμο. Έτσι, πιστεύω ότι θα έχουν σημαντική επιτυχία εκτός Κίνας, ανάλογα με το είδος των δασμών ή των εμπορικών φραγμών που θα τεθούν.

Ειλικρινά, νομίζω, εάν δεν τεθούν εμπορικοί φραγμοί, θα διαλύσουν λίγο πολύ τις περισσότερες άλλες εταιρείες στον κόσμο. Είναι εξαιρετικά καλές.»

Τα κινέζικα ηλεκτρικά στο στόχαστρο της Κομισιόν

Θυμίζουμε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς το παρόν εξετάζει τις επιδοτήσεις που χορηγούνται σε κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων στην Κίνα. Επιπλέον, υπάρχει πιθανότητα η ΕΕ να εξετάσει το ενδεχόμενο επιβολής υψηλότερων δασμών στα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα. Επίσης, από την άλλη, η Tesla σχεδιάζει ένα φθηνότερο compact crossover αυτοκίνητο. Σύμφωνα με τον Έλον Μασκ η παραγωγή του θα ξεκινήσει το β’ εξάμηνο του 2025.

Ο Έλον Μασκ ήθελε να γίνει ο… Μεγάλος Αδελφός!

Οι κινέζικες εταιρείες έτοιμες για επέκταση παντού

Κινεζικές εταιρείες όπως η BYD, Nio και Xpeng επεκτείνουν τις πωλήσεις τους εκτός Κίνας, κατακτώντας αγορές στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Νοτιοανατολική Ασία.

Ερντογάν καλεί… Έλον Μασκ για Tesla Gigafactory στην Τουρκία

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ο αυξανόμενος ανταγωνισμός και η πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα στην Κίνα θα ενισχύσουν την παγκόσμια παρουσία των κινεζικών κατασκευαστών ηλεκτρικών οχημάτων.

Αν και ο Μασκ δηλώνει ανοιχτός στη συνεργασία με κινεζικές εταιρείες, εκφράζει ανησυχίες για τον ανταγωνισμό. Παράλληλα, επιβεβαιώνει την πρόθεση της Tesla να διατηρήσει την τεχνολογική πρωτοπορία, ενώ η παραγωγή του φθηνότερου μοντέλου αναμένεται να αναπτυχθεί μέχρι τα μέσα του 2025.

abb_img
spot_img