Η DHL Express προσθέτει στο στόλο της 12 ηλεκτρικά αεροσκάφη Αlice

Η DHL Express, έγινε η πρώτη εταιρεία που παρήγγειλε 12 αμιγώς ηλεκτρικά αεροσκάφη Alice eCargo από την Eviation, προκειμένου να πραγματοποιήσει «ένα πρωτοποριακό βήμα για ένα βιώσιμο μέλλον», σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της εταιρείας.

Το ηλεκτρικό αεροσκάφος Alice αναμένεται να παραδοθεί στην DHL Express το 2024, 16 χρόνια δηλαδή νωρίτερα από ότι θα παραδοθούν τα αμιγώς ηλεκτρικά φορτηγά εδάφους της Amazon.

Διαβάστε επίσης: Το ηλεκτρικό αεροσκάφος Alice της Eviation προετοιμάζεται για την παρθενική του πτήση

Πιστεύουμε ακράδαντα σε ένα μέλλον με μηδενικές εκπομπές ρύπων“, δήλωσε ο John Pearson, Διευθύνων Σύμβουλος της DHL Express.

“Επομένως, οι επενδύσεις μας ακολουθούν πάντα τον στόχο της βελτίωσης του αποτυπώματος άνθρακα. Στο δρόμο μας για την βελτίωση των λειτουργιών της εφοδιαστικής αλυσίδας μας, ο εξηλεκτρισμός κάθε τρόπου μεταφοράς θα παίξει καθοριστικό ρόλο και θα συμβάλει σημαντικά στον συνολικό στόχο βιωσιμότητας των μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Και συνέχισε: “Η DHL Express ιδρύθηκε το 1969 και είναι γνωστή ως πρωτοπόρος στον κλάδο των αερομεταφορών εδώ και δεκαετίες. Βρήκαμε τον ιδανικό συνεργάτη, την Eviation, καθώς μοιράζεται τους ίδιους στόχους με εμάς και μαζί θα ξεκινήσουμε σε μια νέα εποχή βιώσιμης αεροπορίας”.

Το Alice eCargo plane της DHL θα φορτίζει σε μόλις 30 λεπτά

 αμιγώς ηλεκτρικά αεροσκάφη Αlice
12 αμιγώς ηλεκτρικά αεροσκάφη Αlice αγοράστηκαν για την DHL Express

Το Alice έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 1.200 κιλά και χρειάζεται μόνο 30 λεπτά ή και λιγότερο για μία φόρτιση που θα καλύψει μία ώρα πτήσης.

Το αεροσκάφος μπορεί, επίσης, να φορτιστεί, ενώ πραγματοποιούνται εργασίες φόρτωσης και εκφόρτωσης γεγονός που το καθιστά πρακτικό και αποδοτικό επιτρέποντας στην DHL Express να διατηρήσει τα αυστηρά χρονοδιαγράμματα παράδοσης που θέτει.

Από την πρώτη ημέρα, θέσαμε έναν τολμηρό στόχο, να μεταμορφώσουμε την αεροπορική βιομηχανία και να δημιουργήσουμε μια νέα εποχή με τα ηλεκτρικά αεροσκάφη”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Eviation, Omer Bar-Yohay.

Και συνέχισε: “Η συνεργασία μας με εταιρείες όπως είναι η DHL, που είναι οι ηγέτες στη βιώσιμη μεταφορά φορτίου, είναι μια απόδειξη ότι η ηλεκτρική εποχή είναι μπροστά μας.

Αυτή η ανακοίνωση είναι ένα σημαντικό ορόσημο στην προσπάθεια μας να αλλάξουμε το μέλλον των πτήσεων σε όλο τον κόσμο”.

Διαβάστε επίσης: Η πρώτη δοκιμαστική πτήση του Volocopter στις ΗΠΑ κατέκτησε τους αιθέρες και τα βλέμματα των θεατών

Η νέα συμφωνία είναι απόδειξη ότι η πίεση από τους πολίτες και τις κυβερνήσεις για τον περιορισμό των εκπομπών ρύπων στον κλάδο των μεταφορών αποδίδει.

Μάλιστα, η DHL ανακοίνωσε, επίσης, ότι σκοπεύει να επενδύσει συνολικά 7 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2030 σε μέτρα μείωσης των εκπομπών CO2.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!