Η flyVbird παρήγγειλε 50 ηλεκτρικά αεροσκάφη!

Η flyVbird παρήγγειλε από την Eviation Aircraft 25 ηλεκτρικά αεροσκάφη, με δυνατότητα αγοράς επιπλέον 25, για τη σύνδεση αγροτικών περιοχών.

Η flyVbird με έδρα τη Γερμανία, υπέγραψε επιστολή προθέσεων για την αγορά 25 ηλεκτρικών αεροπλάνων Alice, από την Eviation Aircraft. Να σημειώσουμε ότι η γερμανική εταιρεία έχει τη δυνατότητα να αγοράσει ακόμη 25 ηλεκτρικά αεροσκάφη, μελλοντικά. Στόχος της flyVbird είναι η παροχή εναλλακτικών λύσεων στις τυπικές αεροπορικές δραστηριότητες, καθώς και η σύνδεση των αγροτικών περιοχών.

Joby Aviation: Οι πρώτες επανδρωμένες πτήσεις είναι γεγονός

Η flyVbird θέλει να συνδέσει τις αγροτικές περιοχές

Πιο συγκεκριμένα, η γερμανική μάρκα προσφέρει μία υπηρεσία πτήσης, η οποία συνδέει αγροτικές περιοχές. Μέσω της νέας συμφωνίας που υπέγραψε, σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το ηλεκτρικό αεροσκάφος Alice για τη σύνδεση απομακρυσμένων περιοχών.

Ειδικότερα, θέλει να το προγραμματίσει για αποκεντρωμένα και βιώσιμα ταξίδια σε όλη την Ευρώπη, συνδέοντας μη συνδεδεμένες ή υποεξυπηρετούμενες κοινότητες σε όλον τον κόσμο.

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ πετάει με Joby Aviation

Ο CEO της flyVbird, Anton Lutz, σχολίασε σχετικά:

«Το γεγονός ότι το Alice είναι ένα αεροσκάφος μηδενικών εκπομπών άνθρακα, ήσυχο, χαμηλού λειτουργικού κόστους, το καθιστά την τέλεια λύση για το flyVbird να προσφέρει καθαρά περιφερειακά ταξίδια κατά παραγγελία σε όλη την Ευρώπη την επόμενη δεκαετία και μετά.

Μέσω της μοναδικής προσέγγισής μας που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη, θα προσφέρουμε άμεσες εναλλακτικές σε τυπικές λειτουργίες hub-and-spoke και η Alice θα διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο».

H2FLY HY4: Πρώτη δοκιμαστική πτήση με υγρό υδρογόνο

Λίγα λόγια για το Alice της Eviation Aircraft

Το Alice της Eviation Aircraft μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 9 επιβάτες. Διαθέτει 2 μονάδες ηλεκτρικής πρόωσης magni650, καθεμία από τις οποίες παράγει ισχύ 640 kW. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το λειτουργικό κόστος του Alice ανά ώρα πτήσης είναι πολύ μικρό σε σχέση με τα υπερσύγχρονα αεροσκάφη με στροβιλοκινητήρα. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από φιλικά στο περιβάλλον, είναι και οικονομικά.

Heart Aerospace ES-30: Με το σύστημα ελέγχου πτήσης της Honeywell

H Eviation Aircraft έχει πολλές παραγγελίες

Τέλος, σύμφωνα με την Eviation Aircraft έχει συγκεντρώσει παραγγελίες αξίας άνω των 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Άλλοι πελάτες της εταιρείας είναι η DHL Express, η Evia Aero, η Northern Territory Air Services και η βρετανική Monte. Επιπλέον, πρόσφατα είχε μία παραγγελία για 50 ηλεκτρικά αεροσκάφη από την εταιρεία Aerolease.

abb_img
spot_img