Η Electrogenic «ηλεκτρίζει» το κλασικό… Mini

Η εταιρεία Electrogenic μπορεί να μετατρέψει ένα κλασικό Mini σε ηλεκτρικό, χάρη στο κιτ ηλεκτροκίνησης που προσφέρει.

Το κλασικό Mini είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα εμβληματικά μοντέλα που έχουμε δει ποτέ. Παρά το μικρό του μέγεθος έχει αφήσει σημαντικό αποτύπωμα στο πέρασμα του, ενώ είναι άρρηκτα συνδεδεμένο και με μεγάλες παραγωγές της μεγάλης οθόνης.

Το έχουμε δει να «πρωταγωνιστεί» και να κλέβει… τις εντυπώσεις στην ταινία «Ληστεία α λα Ιταλικά» (Italian Job). Τόσο στην πρώτη του 1969, όσο και στο remake του 2003. Ναι, σε αυτό που άπαντες καμαρώσαμε τη Σαρλίζ Θερόν.

Ακόμη, το έχουμε δει να «υπακούει» στις εντολές του Βρετανού κατάσκοπου, Τζέισον Μπορν, ενώ ποιος μπορεί να ξεχάσει τον ανεπανάληπτο Mr. Bean με το κιτρινοπράσινο Mini του; Εμείς πάντως όχι!

Spike: Ο ψηφιακός «φίλος» της MINI

Η Electrogenic «ηλεκτρίζει» το κλασικό… MINI

Η Electrogenic έκανε το θαύμα της

Όποιος έχει στην κατοχή του το εμβληματικό μοντέλο είναι τυχερός. Ακόμη πιο τυχερός είναι όποιος θέλει να το μετατρέψει σε ηλεκτρικό όχημα, αφού η εταιρεία Electrogenic έχει τη λύση.

Η εν λόγω εταιρεία κάνει ακριβώς αυτό. Παίρνει ιστορικά αυτοκίνητα και τα κάνει αυτοκίνητα του… μέλλοντος. Η καλύτερα του παρόντος, καθώς η ηλεκτροκίνηση είναι εδώ για τα καλά.

Η νέα εποχή της MINI στην Έκθεση της Σανγκάης

Η Electrogenic «ηλεκτρίζει» το κλασικό… Mini

Με αυτονομία 130 χιλιόμετρα και πάνω

Πιο συγκεκριμένα, η Electrogenic παρουσίασε ένα απλό κιτ ηλεκτροκίνησης για το κλασικό Mini. Ειδικότερα, το κιτ θα χαρίσει στο αυτοκίνητο 61 «ηλεκτρικούς» ίππους και 136 Nm ροπής, προσφέροντας εξαιρετικές επιδόσεις, αντικατοπτρίζοντας τον ζωηρό και ευέλικτο χαρακτήρα του πρωτότυπου μοντέλου.

Επιπλέον, σε ότι αφορά την αυτονομία, η εταιρεία αναφέρει ότι θα αγγίζει τα 130 χιλιόμετρα, ενώ σημειώνει ότι θα προσφέρει μία ακόμη επιλογή με μεγαλύτερη μπαταρία. Προφανώς και με μεγαλύτερη αυτονομία.

Νέο MINI Countryman: Αποκλειστικά στην «πρίζα» με 313 ίππους

Η Electrogenic «ηλεκτρίζει» το κλασικό… Mini

Ηλεκτρικό Mini σε… λογική τιμή

Το κιτ είναι διαθέσιμο προς πώληση και είναι πλήρως συναρμολογημένο. Η ενσωμάτωσή είναι μία διαδικασία εύκολη και απλή. Ουσιαστικά, γίνεται εξ ολοκλήρου σε ένα ανταλλακτικό μπροστινό υποπλαίσιο, ενώ και η μπαταρία είναι ήδη τοποθετημένη.

Τέλος, σε ότι αφορά την τιμή του, αυτή αγγίζει τα 17.000 ευρώ, ενώ ο Φ.Π.Α και η εργασία για την τοποθέτησή του είναι έξτρα. Συνεπώς, θα πάει λίγο παραπάνω. Η τιμή του κιτ είναι σχετικά λογική, καθώς η μετατροπή ενός θερμικού σε ηλεκτρικό κοστίζει αρκετά περισσότερο.

Editorial