Η Ευρώπη αντιμέτωπη με την έλλειψη diesel!

Η έλλειψη diesel χτυπά την πόρτα της Ευρώπης, μετά τις μεγάλες αυξήσεις στις τιμές του φυσικού αερίου και του ηλεκτρισμού.

Η έλλειψη diesel στην Ευρώπη φαντάζει όλο και πιθανότερη. Μάλιστα, τον Δεκέμβριο θα σταματήσουν οι παραδόσεις δια θαλάσσης του ρωσικού αργού πετρελαίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιπλέον, τον ερχόμενο Φεβρουάριο θα σταματήσουν και οι παραλαβές προϊόντων διύλισης από τη Ρωσία.

Ουσιαστικά, η παύση των παραλαβών συμπίπτει με την προσπάθεια της Ευρώπης για την επιβολή κάποιου είδους πλαφόν στο φυσικό αέριο. Τέλος, οι χώρες-μέλη έχουν στόχο την αλλαγή στο τρόπο τιμολόγησης της ηλεκτρικής ενέργειας.

Hyundai: Παρκινγκ με φωτοβολταϊκά στη Γερμανία

Έλλειψη diesel λόγω του εμπάργκο στη Ρωσία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα χάσει σύντομα τα 200 εκατομμύρια βαρέλια diesel, τα οποία παραλαμβάνει από τη Ρωσία κάθε χρόνο. Μάλιστα, μετά από μία παροδική μείωση, πλέον η επιστροφή των παραλαβών από τη Ρωσία είναι σε κανονικά επίπεδα. Ουσιαστικά η αύξηση θα φτάσει το μισό εκατομμύριο βαρέλια τόσο για την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Πριν την ολική απαγόρευση εισαγωγής ειδών πετρελαίου από τη Ρωσία θα δούμε τη μείωση των εισαγωγών κατά 5.000 βαρέλια ημερησίως. Η συγκεκριμένη μείωση στοχεύει στην ομαλή μετάβαση στην νέα κατάσταση και θα λάβει χώρα μεταξύ Νοεμβρίου και Φεβρουαρίου. Αλλιώς, η έλλειψη diesel θα είναι δραματική.

Το «χρυσό υδρογόνο» είναι φθηνότερο!

Η στροφή προς τη Μέση Ανατολή

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αντιμετωπίσει την έλλειψη diesel εισάγοντας διυλησμένο πετρέλαιο από χώρες της Μέσης Ανατολής. Σε αυτή την κίνηση θα συμβάλλει η επανεκκίνηση του διυλιστηρίου Al-Zour του Κουβέιτ, καθώς και του Jazan της Σαουδικής Αραβίας. Επιπλέον, στο παιχνίδι του diesel μπαίνει και η Κίνα, επιτρέποντας περισσότερες εξαγωγές καυσίμων.

Το υδρογόνο μειώνει τους ρύπους των αυτοκινήτων

Τι συμβαίνει στην Ευρώπη

Η έλλειψη diesel δεν επηρεάζει μόνο τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, αλλά και τις μεταφορές και την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος. Παράλληλα, η παραγωγή της Γαλλίας σε diesel είναι μειωμένη, λόγω των απεργιών στα διυλιστήρια της χώρας. Επιπλέον, η Γερμανία θα χάσει την πρόσβαση στο αργό πετρέλαιο, το οποίο διοχετεύει στην Ευρώπη ο αγωγός Druzhba.

abb_img
spot_img