Η Fisker αποκάλυψε το ηλεκτρικό SUV Ocean

Η Fisker λοιπόν μόλις αποκάλυψε τη σειρά του ηλεκτρικού της SUV Ocean στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες.

Πριν από περίπου ένα μήνα είχαμε γράψει σχετικά με τη δήλωση του Henrik Fisker στο Auto Express: «Βρισκόμαστε σε πλήρη ετοιμότητα για να παραδώσουμε τέσσερις ξεχωριστές σειρές οχημάτων έως το 2025, προωθώντας την καινοτομία και ωθώντας τις νέες μας ιδέες στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτων».

Η Fisker λοιπόν αποκάλυψε τη σειρά του ηλεκτρικού της SUV Ocean στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες, καθώς και περισσότερες λεπτομέρειες για την τεχνολογία και τις τιμές των μεμονωμένων εκδόσεων.

Το Fisker Ocean έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την κυκλοφορία του στην Αυστρία στις 17 Νοεμβρίου 2022. Αναμένεται να κυκλοφορήσει μάλιστα σε διαφορετικές εκδόσεις που θα έχουν τις ονομασίες Sport, Ultra και Extreme.

Οι εκδόσεις και η τιμολόγηση της νέας σειράς

Η Fisker παρουσίασε το σχέδιο της σειράς του ηλεκτρικού SUV Ocean

Αρχικά, υπάρχει η βασική έκδοση Sport με ηλετροκινητήρα 200 kW που δίνει ώθηση στους μπροστινούς άξονες, η οποία θα κοστίζει 37.499 δολάρια.

Σύμφωνα με τη Fisker, αυτή η έκδοση είναι εξοπλισμένη με μπαταρία LFP που παρέχεται από την CATL και, ως εκ τούτου, αναμένεται να έχει εμβέλεια περίπου 400 χιλιόμετρων.

Το συγκεκριμένο ηλεκτρικό όχημα χρειάζεται 6,9 δευτερόλεπτα για να φτάσει από 0 στα 100 χλμ/ώρα.

Οι εκδόσεις Ultra (από 49.999 δολάρια) και Extreme (από 68.999 δολάρια) έχουν η καθεμία τετρακίνηση με δύο μοτέρ και στοιχεία CATL, τα οποία λέγεται ότι προσφέρουν εμβέλεια 547 και 563 χιλιόμετρα, αντίστοιχα.

Το Ocean Ultra έχει ισχύ λίγο κάτω από 400 kW, το Ocean Extreme περίπου 405 kW, με επιτάχυνση στα 100 χλμ/ώρα σε 3,9 και 3,6 δευτερόλεπτα αντίστοιχα.

Τα κύρια σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του Ocean

Η Fisker ανακοίνωσε επίσης ότι τα πρώτα 5.000 αυτοκίνητα που θα παραχθούν θα ονομάζονται Fisker Ocean One και θα κοστίζουν επίσης 68.999 δολάρια. Θα συνοδεύονται από «πρόσθετο στάνταρ εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων των τροχών F3 SlipStream 22 ιντσών».

Το Ocean θα έχει δυνατότητα αμφίδρομης φόρτισης, που σημαίνει ότι μπορεί να τροφοδοτεί με ηλεκτρική ενέργεια από την μπαταρία του άλλα οχήματα, σπίτια ή κάποιο δίκτυο (V2V, V2G και V2H).

Τα κύρια σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του Ocean περιλαμβάνουν καμπυλώδεις μπροστινούς θόλους τροχών, τροχούς 20 ιντσών (υπάρχει και η δυνατότητα για τροχούς 22 ιντσών που είναι όμως προαιρετικοί), παρμπρίζ που εκτείνεται στην οροφή και κομψά στοιχεία φωτισμού.

Η Fisker θα κυκλοφορήσει δύο ακόμη ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2025

Η νέα σειρά της Fisker έχει σχεδιαστεί με άξονα τη βιωσιμότητα

Το Fisker Ocean Extreme και το Fisker Ocean One προσφέρονται με ηλιακή οροφή, η οποία υπό ιδανικές συνθήκες παρέχει επιπλέον αυτονομία 2.000 περίπου 3.200 χιλιόμετρων σε ετήσια βάση.

Στο εσωτερικό, το Fisker Ocean είναι διαμορφωμένο έτσι ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει πέντε επιβάτες ενώ έχει διαμορφωθεί πλήρως με τη χρήση vegan αλλά και ανακυκλωμένων υλικών.

Η ένταση του ηχοσυστήματος καθώς και η θέρμανση και ο κλιματισμός μπορούν επίσης να ρυθμιστούν από την πίσω σειρά καθισμάτων.

Επιπλέον, υπάρχει κεντρική οθόνη 17,1 ιντσών, η οποία περιστρέφεται από μια τυπική μορφή κατακόρυφου προσανατολισμού κατά την οδήγηση σε οριζόντιο προσανατολισμό κατά τη στάθμευση.

Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα, το Fisker Ocean υποστηρίζει over-the-air ενημερώσεις.

Επίσης, υπάρχει ένα σύστημα υποβοήθησης οδήγησης που ονομάζεται Fisker Intelligent Pilot, το οποίο έχει σχεδιαστεί τόσο για να προβλέπει όσο και να αποφεύγει ατυχήματα.

«Απόβαση» της Fisker στην Ευρώπη το 2022 – Ανοίγει εμπορικά καταστήματα και στις ΗΠΑ

Το Fisker Ocean πρόκειται βγει στην πώληση στα τέλη του 2022 αλλά οι κρατήσεις ήταν δυνατές εδώ και αρκετό καιρό με προκαταβολή 250 δολαρίων.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!